Publieke bètas iOS 17 en macOS Somora beschikbaar: zo installeer je ze

iOS 17 apple
Bron: Apple

Een maand na de aankondiging opent Apple de bètas van iOS 17, iPadOS 17 en macOS Somora voor geïnteresseerde testers. Zo kan je (op eigen risico) ermee aan de slag.

Apple kondigde naar goede gewoonte de nieuwste versies van zijn verschillende softwareplatformen aan tijdens WWDC. iOS 17, iPadOS 17 en macOS Somora gaan de boeken in als eerder bescheiden updates, al beloven ze wel degelijk interessante nieuwe features. Lees hier wat de nieuwe versies van iOS en macOS te bieden hebben.

Ontdek je dat liever al doende, dan kan je je vanaf vandaag inschrijven voor de publieke bètas van de nieuwe softwareversies. Tijdens deze fase hoopt Apple de updates nog wat verder te slijpen alvorens ze te kunnen uitrollen naar het grote publiek. Dat zal hoogstwaarschijnlijk in september gebeuren.

Aan de slag

In principe kan iedereen met een compatibele iPhone of MacBook zich aanmelden voor de publieke bèta. Dat doe je via het Beta Software Program met je Apple ID. Je kiest welke software je wil installeren, waarna het bestand verschijnt in het updatemenu van de instellingen van je apparaat.

lees ook

Apple stelt bèta-updates gratis beschikbaar

Hou er wel rekening dat een bèta installeren altijd op eigen risico is. In deze fase heeft Apple de updates wel al laten uittesten door softwareontwikkelaars, die de grootste fouten er al zouden moeten hebben uitgehaald. Toch kan een bètabestand altijd de prestaties of batterij van je apparaat negatief beïnvloeden. Het is dan ook aangeraden dit niet op je vaste toestel te installeren en voldoende back-ups van je data te nemen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home