HP stopt Wifi 7, OLED en 9 megapixel webcam in nieuwe Spectre x360

De HP Spectre x360 laptop is verkrijgbaar in twee formaten, 14 inch en 16 inch, en bevat de nieuwste Intel Core Ultra processor.

HP is de laatste in de rij met laptopfabrikanten die AI-laptops hebben aangekondigd voor 2024. AI als zijnde: een nieuwe Intel Core Ultra-chip aan boord die een paar slimme functies iets sneller kan opleveren.

Voorlopig beperkt HP zijn aankondiging tot één laptop met de nieuwe Intel-chips: HP Spectre x360. Deze laptop is verkrijgbaar in twee schermformaten, 14 inch en 16 inch, met een Intel Core Ultra 7 of Ultra 5 aan boord.

Wie iets meer GPU-kracht wenst, moet voor de 16 inchversie kiezen. Enkel daar kan je optioneel een Nvidia GeForce RTX 4050 configureren. Andere modellen worden met de geïntegreerde Intel Arc grafische kaart geleverd.

Verder kan elk model worden geleverd met maximaal 32 GB RAM, 2 TB SSD-opslag en een Wifi 7-chip voor de topmodellen. Om Wifi 7 te gebruiken, moet Windows 11 dat eerst toelaten. Pas vanaf de Windows 11 24H1-update in april werkt Wifi 7 op deze laptops.

De connectiviteit wordt beperkt tot de essentie: 2x USB-C (Thunderbolt 4), 1x USB-A (USB 3.2 Gen 2) en een hoofdtelefoonaansluiting.

lees ook

Intel Core Ultra of AMD Ryzen: welke CPU kies je best voor je laptop?

Glasheldere webcam

In de HP Spectre x360 debuteert het merk ook voor het eerst een 9 megapixel webcam. Dat is ruim voldoende voor een 4K-resolutie, maar HP gebruikt de extra megapixels om jou altijd centraal in beeld te stellen (digitaal zoomen) zonder aan kwaliteit in te boeten.

Volgens de fabrikant wordt de 9 MP-sensor bijgestaan door een specifieke ‘AI-chip’ die alle rekenkracht van de camera op zich neemt. Zo kan de camera energie-efficiënt zaken in het oog houden zoals jij die voor de camera zit om de laptop te wekken of in slaapstand te zetten. Als er iemand meekijkt over je schouder, krijg je een melding.

Wel bijzonder nuttig: wanneer je even wegkijkt, verlaagt de laptop dynamisch de refresh rate om energie te besparen en wordt het scherm gedimd. De camera is Windows Hello-compatibel, zodat je met gezichtsherkenning kan inloggen.

De HP Spectre x360 is de eerste laptop met Poly Studio audiotuning aan boord. Dit zou volgens de fabrikant voor beter geluid zorgen bij zowel multimedia als videobellen.

OLED-scherm

Zowel de 14 inchmodel als de 16 inchvariant hebben een OLED-optie beschikbaar met dezelfde resolutie van 2.880 x 1.800 pixels. De panelen ondersteunen een variabele refresh rate van 48 tot 120 Hz en zijn aanraakgevoelig. De 16 inchversie is ook verkrijgbaar in een goedkopere IPS LCD-versie (2.560 x 1.600 pixels, 48-120 Hz), ook met aanraakfunctie.

De HP Spectre x360 14 inch houdt het tot 13 uur vol met licht kantoorwerk of 19 uur met Full HD-video volgens de fabrikant. De 16 inchversie houdt het maximaal 18,5 uur vol met Full HD-video met een IPS LCD-scherm en drie kwartier minder land met de OLED-variant.

In de VS zijn beide laptops vanaf nu beschikbaar. De HP Spectre x360 14 inch start vanaf omgerekend 1.370 euro excl. btw. De grotere HP Spectre x360 16 inch start vanaf 1.462 euro excl. btw. Het is voorlopig onduidelijk wanneer beide schermformaten naar Europa komen en wat de lokale prijzen zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home