HP toont nieuwe Chromebox Enterprise G4 met Intel-chip

HP Chromebox Enterprice G4

De HP ChromeBox Enterprise G4 heeft een 13de generatie Intel-chip aan boord en bouwt verder op het bewezen ontwerp.

Na een sabbatjaar vernieuwt HP dit jaar zijn Chromebox. Nu wordt de minipc die op ChromeOS draait voorzien van de 13de generatie Intel-chips. Volgens AboutChromebooks stelt de fabrikant vijf CPU-opties beschikbaar:

  • Intel Celeron 7305
  • Intel Core i3-1315U
  • Intel Core i5-1335U
  • Intel Core i5-1345U
  • Intel Core i7-1365U

Traditioneel worden er maar een paar configuraties in de Benelux beschikbaar gesteld. Het is voorlopig onbekend welke dat zullen worden.

Opvallend is dat HP kiest voor het tragere DDR4 RAM in plaats van DDR5. Beschikbare capaciteiten zijn 4 GB, 8 GB, 16 GB en 32 GB. Opslag varieert van 64 GB eMMC tot een 256 GB NVMe SSD.

HP Chromebox Enterprice G4

De compacte Chromebox ondersteunt tot drie 4K-monitoren, Wifi 6E, bluetooth en een gigabit internetpoort. Andere aansluitingen: 4x USB-A, hoofdtelefoon, microSD, 1x USB-C en 2x HDMI. Door middel van een beugel kan je het kleine doosje achteraan een monitor vastmaken voor een ‘all-in-one’-oplossing.

Google levert zeven jaar software updates zodat je de HP Chromebox Enterprise G4 veilig tot 2030 kan gebruiken. HP is de eerste fabrikant die een Chromebox voorziet van de nieuwste generatie Intel-chips. De fabrikant geeft voorlopig geen adviesprijs mee. Beschikbaarheid start vanaf juli in de VS.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home