HMD Global lanceert scherp geprijsde Nokia-tablet met updategarantie

Nokia T20

De Nokia T20 is de eerste tablet van HMD Global. Het toestel krijgt een scherpe prijs, 199 euro, en een updategarantie met twee jaar OS-updates en drie jaar veiligheidsupdates.

Naast een compleet nieuwe line-up aan smartphones dit jaar van HMD Global is het nu de beurt aan zijn allereerste tablet. De fabrikant acht de tijd rijp omdat sinds covid het tabletgebruik opnieuw gestegen is. Met de Nokia T20 richt HMD Global zich op de zakelijke markt dankzij de Android Enterprise Recommended-certificering voor een vlotte uitrol van toestellen.

Nokia T20

De belangrijkste troef voor een Android-tablet is de garantie van twee jaar OS-updates en drie jaar veiligheids-updates. Binnen een bedrijfscontext komt dat heel zelden voor bij Android-tablets. Het standaard toestel is niet bepaald rugged, maar HMD Global stelt als accessoire een stevigere cover die de tablet beter beschermt.

Prijs en beschikbaarheid

De Nokia T20 heeft een 10,4 inch LCD-scherm (1.200 x 2.000 pixels) met 5:3-verhouding en een maximale helderheid van 400 cd/m². Het hart is een Qualcomm Snapdragon 480, een budgetchip die voor basistaken voldoende is. De 8.200 mAh-batterij zorgt volgens HMD Global voor 15 uur surfplezier of 7 uur videovergaderen. Laden kan via de USB-C-aansluiting. Er zit een USB-lader in de doos, maar die laadt de tablet maar aan 10 watt op. Een snellere USB-lader aansluiten biedt weinig soelaas. De Nokia T20 ondersteunt maar tot 15 watt laden.

Nokia T20

Vooraan is er ruimte voor een 5 megapixelcamera voor videocalls met twee microfoons. Achteraan zit een 8 megapixelcamera. De Nokia T20 heeft stereoluidsprekers vooraan en ondersteunt MicroSD-opslag tot 512 GB.

Vanaf december kan je de Nokia T20 in België aankopen. HMD Global introduceert enkel de versie met 4GB RAM en 64 GB opslag bij ons, niet de goedkopere 3 GB RAM met 32 GB opslag. De wifiversie kost 219 euro. Voor de versie met 4G LTE betaal je 249 euro. Beide prijzen zijn inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home