HMD Global introduceert de compacte 8-inch tablet Nokia T10 samen met telefoons

Nokia krijgt een compacte 8-inch tablet in zijn tablet-lijn. Tegelijk met drie telefoons lanceert de tablet ergens tussen eind juli en begin augustus.

Voor de aankondiging van de tablet gooit HMD Global zijn updatebeleid in de strijd. Twee jaar lang Android-updates en drie jaar beveiligingsupdates, die maandelijks moeten uitrollen naar het toestel. “Twee keer zoveel als de concurrentie”, is er te horen bij de fabrikant.

De Nokia T10 draait bij de lancering op Android 12. Aan de buitenzijde krijgt de tablet een nano-textuur afwerking, die krassen minder zichtbaar zou maken.

Het scherm heeft een afmeting van  123,2 x 208 x 9 mm, met een 8-inch scherm (800 x 1.280 pixels. Samen met de 8MP-camera aan de voorzijde, zou videobellen geen probleem mogen zijn.

(Flip)-telefoons

Drie telefoons worden daar aanvullend nog bij gelanceerd met marketingzinnen als: “Drie nieuwe feature phones die een alternatief bieden voor mensen die willen ontsnappen aan technologiemoeheid en de ‘always on’-cultuur” en “Een herboren stijlicoon uit de jaren ’90, met 4G en hedendaagse essentials.”

Bron: Nokia

Het gaat inderdaad niet om hightech smartphones, al probeert HMD Global wel met zijn producten nog een hightech-imago te krijgen door een lader voor draadloze oortjes in de Nokia 5710 XpressAudio te bouwen. Aan de telefoon hangt een prijskaartje van 89,99 euro (incl. btw).

Verder kondigt HMD Global nog één telefoon aan: de Nokia 8210 4G. De prijs van het toestel komt neer op 79,99 euro (incl. btw). Tot slot komt er één flip-telefoon aan, de Nokia 2660 Flip. Het toestel speelt in een wat andere prijsklasse (99,99 euro, incl. btw) dan de plooibare telefoons van Samsung, maar is dan ook geen smartphone. Het bedrijf wil bovendien op een ouder publiek inspelen en brengt de flip-telefoon daarom uit met een groot scherm en compatibiliteit met gehoorapparaten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home