HMD Global lanceert een Nokia tablet op 6 oktober

Nokia tablet HMD Global

HMD Global deelt voorlopig geen andere details behalve de lanceringsdatum. De teaser toont een dunne zwarte tablet. De kans is groot dat het toestel Android draait.

Het Finse HMD Global, licentiehouder van de Nokia-merknaam voor smartphones en andere randapparatuur, werkt voor het eerst aan een Nokia tablet. Foxconn is de fabrikant van dienst en de lanceringsdatum staat vastgelegd op 6 oktober. Meer informatie deelt HMD Global niet behalve onderstaande teaser:

Hardware wordt vandaag de dag steevast gelekt voor de officiële lancering, maar rond deze Nokia-tablet is nog niets geweten. Afwachten tot de lancering op 6 oktober voor meer informatie.

Het zou de tweede Nokia-tablet zijn na de Nokia N1 die in 2014 het levenslicht zag, het jaar dat Nokia zijn mobiele hardware unit verkocht aan Microsoft. Toen ging het om een 8-inch aluminium tablet die Android Lollipop draaide. Binnenin zat een verrassende Intel Atom-chip. Van HMD Global was toen nog geen sprake. De Nokia N1 was overigens een van de eerste toestellen met een USB-C-aansluiting.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home