HashiCorp lanceert update voor Terraform

Tijdens de eigen HashiConf in San Francisco heeft Hashicorp een aantal updates voor Terraform voorgesteld.

Er zijn een aantal updates voor Terraform en Terraform Cloud. Dat kondigde HashiCorp aan op zijn eigen evenement HashiConf. Positief nieuws na de verzuchtingen over het verminderen van de opensource-instelling bij het bedrijf.

Test, test

Een eerste update is een nieuw test-framework waarmee ontwikkelaars betere modules kunnen produceren, geïntroduceerd in Terraform 1.6. Het is geschreven in HTML en voorziet de nodige tools om Terraform-code te testen.

Om dit optimaal te gebruiken is er nu ook een manier om modules in Terraform Cloud te publiceren, waarin tests geïntegreerd zijn.

No AI, no update

Meteen aan de slag gaan met iets nieuws, hoe eenvoudig ook, blijft wennen. Daarom gebruikt HashiCorp generatieve AI om organisaties te helpen om snel modules te gaan testen in het nieuwe framework.

Een LLM genereert automatisch een heel aantal op maat gemaakte tests via de privé registratie. Het model is specifiek getraind op HCL en het framework om de makers van modules meteen te helpen bij hun tests.

Deze functie is als bèta beschikbaar in de privé registratie van Terraform Cloud Plus.

Zoeken naar bevestiging

In de  Terraform-extensie voor Visual Studio Code heb je nu enhanced editor validation. Hiermee valideert Terraform code zo vroeg als mogelijk.

lees ook

Investeringen in multi-cloud stijgen volgens Hashicorp

Gestapeld

Dan is er ook nog Stacks. Hiermee kunnen gebruikers de coördinatie, inzet en cyclus van Terraform-configuraties automatiseren en optimaliseren. Via componenten kunnen meerdere modules in een stack worden georganiseerd en ingezet. Hierdoor kunnen verschillende systemen worden gegroepeerd. Daarna kunnen gebruikers die groepen meermaals reproduceren.

De patenten voor Stacks zijn nog wel niet volledig rond.

Seek and destroy

Als laatste is er dan nog de algemene beschikbaarheid van ephemeral workspaces voor Terraform Cloud Plus en Terraform Enterprise, als bèta gelanceerd in augustus. Hiermee kunnen gebruikers een tijdstip instellen om middelen die niet meer worden gebruikt automatisch te verwijderen.

Dit neemt IT-teams een saaie manuele taak uit handen. Niet onbelangrijk, dit systeem kan vooral erg kostenbesparend werken. Het werd voor het eerst voorgesteld tijdens de HashiDays in juni.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home