Investeringen in multi-cloud stijgen volgens Hashicorp

hashicorp

Softwarebedrijf HashiCorp deed voor het derde jaar op rij een bevraging bij zijn klanten, over hun ervaring met de multi-cloud.

Aan de vooravond van zijn conferentie HashiDays in Londen, stelde het Amerikaanse HashiCorp gisteren de resultaten voor van de – inmiddels – derde jaarlijkse bevraging bij zijn klanten.

Ging het de voorbije twee jaar vooral nog over het implementeren van een multi-cloud, lag de focus dit jaar vooral op hoe bedrijven zijn gegroeid in het gebruik van dat systeem. Daarvoor werd er samen met onderzoeksbureau Forrester zelfs een maturiteitsschaal opgesteld qua gebruik van de multi-cloud:

  • Laag (bedrijven die alleen experimenteren met de multi-cloud)
  • Medium (bedrijven die het systeem aan het implementeren zijn)
  • Hoog (bedrijven die uitgebreid gebruik maken van een multi-cloud)

Globaal waren er net geen duizend respondenten van uiteenlopende sectoren.

De cijfers

Wie alle cijfers graag bekijkt, kan de resultaten van de bevraging online terugvinden. De meeste percentages zijn niet alleen algemeen. Er wordt in de resultaten ook een vergelijking gemaakt tussen de antwoorden van bedrijven die laag en hoog scoren op die maturiteitsschaal.

Alle cijfers overlopen gaan we niet doen, maar we pikken er wel enkele opvallende uit.

Enkele resultaten

Hoe werd er door de bevraagde bedrijven bijvoorbeeld geïnvesteerd? Ruim de helft, 56 procent, gaf aan meer te hebben uitgegeven aan de werking van hun multi-cloud dan een jaar geleden. Bij de firma’s met een hoge maturiteit steeg dat cijfer nog naar 62.

De tevredenheid en het vertrouwen in multi-cloud lijkt sowieso goed te zitten. Algemeen vindt 92 procent dat het systeem hen helpt om hun doelen te bereiken of verwacht dat in elk geval voor het komende jaar.

lees ook

HashiCorp nieuwe zero trust-oplossing voorkomt illegale toegang in bedrijfsnetwerk

Volgens Senior Director Product Management bij HashiCorp, Chris Van Wesep, is het onderwerp ‘talent en personeel’ een wederkerend gegeven in de bevraging. Dat gaf hij gisteren zelf aan tijdens de voorstelling van een aantal resultaten. Bijna drie kwart van de firma’s met hoge maturiteit zei dat de multi-cloud hen helpt om nieuw talent aan te trekken. Algemeen beschouwt 81 procent ‘talent en gekwalificeerd personeel’ sowieso als een belangrijke factor in de slaagkansen van een multi-cloud in hun bedrijf.

Multi-cloud als troef

Een belangrijk onderdeel van de implementatie van een multi-cloud, is het gebruik van platform teams. Het is één van de vijf bepalende factoren voor de maturiteitsschaal. Algemeen gaf 92 procent van de respondenten aan dat hun bedrijf zo’n team in bepaalde mate inzet. Dat cijfer krijgt in detail wel wat perspectief. Bijvoorbeeld 22 procent van de bevraagden die laag op de maturiteitsschaal scoren, doen dat helemaal niet, of hebben zelfs geen idee of dat al dan niet zo is. De grootste reden hiervoor is het gebrek aan geschikte mensen.

Als laatste bekijken we het algemene top antwoord op de vraag welke voordelen hun bedrijf uit het gebruik van een multi-cloud haalt. Dat bleek de houding tegenover het nut van een goeie security te zijn. Die was bij 74 procent van de respondenten sterker geworden. Een cijfer dat nog steeg bij bedrijven die hoog op de maturiteitsschaal staan. Chris Van Wesep plaatste hierbij met de glimlach wel de nuance, dat een deel van dat resultaat werd beïnvloed doordat de bedrijven, net door de multi-cloud, meer gecentraliseerd werken en dat er dus ook meer wordt nagedacht over beveiliging.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home