Google creëert gratis Workspace-module dat geen Gmail-account vereist

Google Workspace

Google kondigt een nieuwe module aan binnen zijn Workspace-omgeving. De module is gratis en bevat alle onderdelen van Workspace, op Gmail na.

Workspace Essentials Starter is een nieuwe module binnen Workspace die Google gisteren aankondigde. De formule laat het toe alle onderdelen van Worspace te gebruiken, bijvoorbeeld Google Docs, Sheets en Meet dus. Enkel toegang tot Gmail krijg je niet bij de formule.

Google diensten zonder Gmail-account

Google kiest ervoor Gmail niet mee te nemen in de formule om het mogelijk te maken ook zonder Gmail-account onderdelen van Workspace te gebruiken. Met deze formule wil Google inspelen op werknemers en bedrijven die de e-maildienst en andere diensten van een andere partij gebruiken.

lees ook

Gmail binnen Google Workspace krijgt een nieuw design

Eerder was het niet mogelijk om zonder Gmail-account aan de slag te gaan met programma’s uit Workspace. Dat verandert nu, aanmelden kan simpelweg met een reeds bestaand e-mailaccount. Volgens de blogpost van Google krijgt iemand met het Essentials Starter-pakket 15 GB aan cloudopslag ter beschikking.

Limiet

Naast het opslaglimiet, staat er ook een limiet op het aantal gebruikers dat in één team zit. In totaal kunnen er 25 personen binnen één team worden opgenomen. Voor ondernemingen is het wel mogelijk daarna opnieuw een nieuw team aan te maken zonder kosten.

Tot slot stelt Google nog enkele beperkingen in op de programma’s van Drive omdat het plan gratis is. Gratis accounts hebben daardoor minder mogelijkheden dat het betalende Enterprise Essentials-plan.

De nieuwe, gratis dienst komt er nadat Google snoeit in een andere gratis dienst. Gratis G Suite-accounts met een eigen domeinnaam zullen vanaf 1 juli worden stopgezet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home