Google Workspace verhoogt elke formule fors in prijs

Google Workspace

Zowel de abonnementsprijzen per jaar als per maand verhogen met 20 tot 25 procent. De verhoging geldt voor bestaande en nieuwe klanten.

Wie als organisatie Google Workspace (vroeger G Suite) gebruikt, mag zich binnenkort aan een duurdere rekening verwachten. Nieuwe klanten worden onmiddellijk aan de hogere prijzen onderworpen. Dit zijn de nieuwe prijzen (exclusief btw) die Google voortaan hanteert:

AbonnementOude prijs per maandNieuwe prijs per maand (maandcontract)Nieuwe prijs per maand (jaarcontract)
Business Starter5,20 euro6,90 euro5,75 euro
Business Standard10,40 euro13,80 euro11,50 euro
Business Plus15,60 euro20,70 euro17,25 euro
Alle prijzen gelden onmiddellijk voor nieuwe klanten. Bestaande klanten worden stelselmatig overgezet. Alle prijzen zijn exclusief btw.

Bestaande abonnees zullen ook de prijsstijging voelen. Wie net een jaarcontract heeft afgesloten, kan nog tot het einde van die afspraak van de oude prijzen genieten. Jaarcontracten worden per maand afgerekend, dus denk daarom niet dat je in een maandelijks traject zit. Zoek op wanneer je jaarcontract vernieuwt om zeker te zijn.

Wie maandelijks betaalt zonder jaarcontract, krijgt de prijsverhoging ergens tussen april en het eindejaar doorgerekend. Google adverteert niet transparant wanneer jij aan de beurt bent.

De zoekgigant laat wel weten dat organisaties met tien of minder licenties pas vanaf januari 2024 worden onderworpen aan de nieuwe prijzen. Kleine ondernemingen krijgen van Google extra tijd om zich erop voor te bereiden.

Nieuwe AI-elementen in de toekomst

Google geeft geen specifieke reden waarom de Workspace-abonnementen duurder worden. We vermoeden omdat de Google Cloud-afdeling tot op vandaag nog niet winstgevend is, dat dit een stap in de juiste richting is voor de zoekgigant. Daar bovenop mag je rekenen dat de AI-elementen die Google recent aankondigde extra rekenkracht vragen, en dat moet ook betaald worden.

Twijfel je door de prijsstijging om je contract te verlengen? Neem zeker onze uitgebreide gids door waar we Google Workspace vergelijken met Microsoft 365.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home