Google Slides laat je live aantekeningen maken tijdens presentaties

Biedt de laserpointer niet genoeg interactie? Maak voortaan aantekeningen in Google Slides in een presentatie.

Google Slides voegt een nieuwe functie toe om mensen aandachtiger te houden bij presentaties: live aantekeningen maken. Tot nu toe was er al een pointer-functie waarbij je een laserpointer kon simuleren op een slide in een videocall. Nu kan je met een digitale pen aantekeningen maken op je eigen slides, zoals bijvoorbeeld regels onderlijnen of iets omcirkelen.

De functie bestaat in theorie al langer, maar daarvoor moest je software installeren van een externe partij. Nu pakt Google alles op zich en werkt het bij iedere gebruiker standaard.

Om toegang te krijgen tot de digitale pen, moet je je bestand openen in de slideshow-modus en dan met je muis over de linkeronderkant gaan en de drie puntjes aanklikken. Kies daar de optie om de pen in te schakelen. Daarna kan je kiezen tussen vier kleuren: rood, blauw, groen of zwart. De pen terug uitschakelen kan opnieuw via hetzelfde optiemenu.

Tekst wissen die op je slides staan? Open hetzelfde menu links onderaan en kies daar de gum.

Google rolt de nieuwe functie naar alle Workspace-klanten uit alsook gratis gebruikers. Het kan uiterlijk tot 15 dagen duren tot de functie zichtbaar is bij jou.

lees ook

Zet je digitale handtekening onder documenten in Google Docs en Drive

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home