Google Vids assisteert je bij het maken van professionele video’s

google vids

Google breidt het Workspace-assortiment uit met Vids: een AI-aangestuurde videobewerkingstool. Vids is je video-, schrijf-, productie- en montage-assistent in één.

Bedrijven gebruiken video in allerlei situaties: van trainings- en onboardingsvideo’s voor werknemers tot marketingvideo’s voor klanten. Video is een krachtig medium om het verhaal van je bedrijf over te brengen: een (bewegend) beeld zegt meer dan duizend woorden. Maar niet iedereen beschikt over de kennis en creativiteit om een video te maken. Google probeert de creatieve drempel te verlagen met een nieuwe AI-videocreatietool binnen Workspace: Vids.

1,2,3, actie!

Google omschrijft Vids als een ‘video-, schrijf-, productie- en montage-assistent in één’. Eerst vertel je Vids welk type video je wil maken, zoals bijvoorbeeld een verkoopvideo voor een nieuw product. Je kan een Slides-presentatie delen met de tool om Vids een goede basis te geven. Vids doet achtereenvolgens suggesties voor een storyboard en visuele stijl, en schrijft vervolgens een script voor je uit.

google vids
Bron: Google

Je kan met Vids ook stockbeelden, achtergrondmuziek en voice-overs toevoegen aan je video. Voor die laatste heb je de keuze uit een set aan voorgeprogrammeerde stemmen, of de voice-over zelf inspreken.

Samenwerken aan video

Vids zal onderdeel uitmaken van het Workspace-portfolio en naast Docs, Slides en Sheets werken. Net zoals bij de andere Workspace-apps kan je online en in real-time samenwerken met collega’s die toegang hebben tot de video. Google rolt Vids vanaf juni uit naar een testpubliek via Workspace Labs. Wanneer de videotool algemeen beschikbaar komt, maakt Google nog niet bekend.

lees ook

Google lanceert nieuwe Gemini-abonnementen voor Workspace

Met Vids waagt Google zich voor het eerst op het terrein van AI-videocreatie. De tool is echter niet te verwarren met OpenAI’s Sora, in februari aangekondigd. Sora genereert videobeelden op basis van een tekstprompt. Vids helpt je met het sorteren en de omkadering van de beelden, maar kan geen beelden verzinnen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home