Qnap vernieuwt back-updienst voor Microsoft 365 en Google Workspace

qnap back-up cloud

Qnap lanceert een nieuwe versie van Boxafe, zijn back-uplossing voor Microsoft 365 en Google Workspace. Met Boxafe maak je veilige back-ups van gegevens die in de cloud staan.

Qnap kondigt met een persbericht de lancering van Boxafe 2.0 aan, een nieuwe versie van de back-updienst voor Microsoft 365 en Google Workspace. Ondernemingen en managed service providers kunnen Boxafe 2.0 gebruiken om SaaS-gegevens te beschermen tegen onvoorziene rampen die onherstelbare schade aan bedrijven kunnen toebrengen. Qnap introduceert een handvol nieuwe functies en licentieformules in Boxafe.

Belangrijke functies

We geven een overzicht van de belangrijkste nieuwigheden in Boxafe 2.0:

  • Back-up naar NAS of cloud: Maak een back-up van SaaS-gegevens op niet alleen een lokale QNAP NAS, maar ook op servers op locatie of een cloudgebaseerde QuTScloud.
  • Back-up van subdomein: Zelfs als organisaties meerdere bedrijfsdomeinen/subdomeinen hebben, stelt Boxafe gebruikers in staat om via één gebruikersinterface een back-up te maken van gegevens in alle subdomeinen, samen met het hoofddomein.
  • Rollen en machtigingen: IT-personeel kan duizenden SaaS-accounts voor werknemers efficiënt beheren en tegelijkertijd persoonlijke gegevens beveiligen door flexibel machtigingen en aangepaste functierollen voor back-up-/hersteltaken toe te wijzen.
  • Verbeterd back-upbeheer: Terwijl eerdere versies van Boxafe de back-upgegevens opsloegen in een verborgen pad in de NAS-volumes waar het geïnstalleerd is, ondersteunt versie 2.0 het maken van back-ups met door de gebruiker gedefinieerde opslagpaden. Dit omvat back-up naar lokale ruimten of externe opslag via iSCSI. Om de veiligheid van gegevens te garanderen, worden back-upgegevens bewaard, zelfs als gebruikers Boxafe verwijderen.
  • Toegang tot logboeken: Hou gedetailleerde logboeken bij van elke activiteit die wordt uitgevoerd met Boxafe om bedrijfsgegevens te beschermen tegen misbruik.
  • Secundaire back-up voor dubbele beveiliging: Boxafe 2.0 maakt het eenvoudiger om gegevens te beschermen door ondersteuning van een eenvoudige secundaire back-up met Hybrid Backup Sync en de functie om bestaande back-upgegevens opnieuw te koppelen. Afhankelijk van de vereisten kunnen gebruikers gegevens herstellen als een volledig of granulair herstel. Gebruikers kunnen gegevens herstellen door originele gegevens te overschrijven of als nieuwe gegevens in een nieuwe map

Licenties en prijzen

Omdat Boxafe op zijn beurt ook een SaaS-aanbod is, moeten gebruikers kiezen tussen verschillende formules. Er zijn enkele opties voor zowel Google Workspace als Microsoft 365. Een gratis versie is beschikbaar tot dertig aangesloten gebruikers. Hierbij zitten ook tien gedeelde schijven in Workspace of tien Sharepoint- en vijf Teams-domeinen voor Microsoft mee inbegrepen.

In de betaalde versie kan je tot duizend gebruikers aansluiten en heb je back-ups voor een onbeperkt aantal domeinen. Qnap biedt een gratis proefperiode van dertig personen aan. We hebben meer informatie opgevraagd bij Qnap over de abonnementsprijzen eens die periode is afgelopen.

Alleen de cloud is niet genoeg

Er is wel degelijk nood aan diensten zoals Boxafe die een beveiligde kopie van je Google- of Microsoft-data maken. Mensen denken wel eens dat een cloudopslagaccount volstaat om hun belangrijkste bestanden te beschermen. Hoewel data een hogere overlevingskans hebben in de cloud, is geen enkele oplossing honderd procent veilig.

Een recente bug in Google Drive maakt dat zeer duidelijk: gebruikers waren voor maanden aan bestanden weg en bleven hulpeloos achter zonder back-up. Een back-up van kritieke gegevens zowel lokaal als in de cloud is altijd noodzakelijk om op het noodlot voorbereid te zijn.

lees ook

In 3-2-1 naar een geslaagde back-upstrategie

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home