Google Glass nu in beta beschikbaar voor Google Workspace-gebruikers

Google Glass Enterprise Edition

Google start een open bètatest rond Google Glass voor iedereen met een Google Workspace-account. Deze versie is puur gefocust op de zakelijke markt en heeft nieuwere hardware aan boord.

Twee jaar geleden liet Google weten dat het zijn AR-bril Google Glass een tweede leven wil geven binnen de professionele wereld. Eind vorig jaar startte het een gesloten bèta-test waar geïnteresseerden zich voor konden aanmelden met specifieke cases. Google zet nu een volgende stap door de bèta-test helemaal open te stellen.

De nieuwe Google Glass geeft bijvoorbeeld deelnemers aan een videovergadering een point-of-view-beeld van een wearable. De slimme bril kan een 1080p-beeld uitsturen aan 30 fps via een 8 megapixelsensor die tot op 0,6 meter scherp kan stellen. Er zitten drie microfoons in de bril en ondersteuning voor een draadloze headset via Bluetooth 5.0. De bril laadt op via USB-C en heeft een batterijcapaciteit van 800 mAh. Een Qualcomm Snapdragon XR1 vormt het hart van de bril die 999 dollar kostte bij de introductie vorig jaar.

Naast videobellen kan je met de Google Glass Enterprise Edition ook naadloos werken binnen de Google Workspace-suite.  De zoekgigant ziet veel toekomst in Google Glass voor eerstelijnwerkers om virtueel hun beeld te streamen naar andere deelnemers voor real-time samenwerking, om problemen op te lossen of om deelnemers te trainen.

Er zit ook een beetje augmented reality (AR) in Google Glass. In je gezichtsveld kan je een klein display van 640 x 360 pixels weergeven in de rechterbovenhoek. Het is tamelijk simplistisch, maar het maakt de oplossing wel toegankelijker door zijn lagere prijs dan bijvoorbeeld een Microsoft HoloLens 2 of Magic Leap.

Inschrijven voor de open bèta van de Google Glass Enterprise Edition kan je hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home