Google brengt Pixel 8 en Pixel 8 Pro naar België

google pixel 8
Bron: Google

Het is zover: de Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro zijn officieel verkrijgbaar in België. De nieuwe smartphones van Google pakken zoals gewoonlijk weer uit met een sterke focus op fotografie, maar ook met een langdurige ondersteuning.

Bij de eerste zeven generaties van de Pixel-smartphones liet Google ons landje steevast links liggen, maar daar komt vandaag verandering in. Google kondigt de Pixel 8 en Pixel 8 Pro aan en lanceert het toestel nu ook officieel in België, net als de Pixel Watch 2 en Pixel Buds Pro. België is dus niet langer meer een derderangsmarkt in de ogen van Google.

De Pixel 8 Pro heeft een 6,7 inch scherm met 1344 x 2992 pixels (489 ppi), de Pixel 8 is met een scherm van 6,2 inch een beetje kleiner (1080 x 2400, 428 ppi). Google stopt voor het derde jaar op rij zijn eigen Tensor-chipset in de nieuwe toestellen, verstevigd met een TPU die AI-modellen op de chip zelf kan draaien en een Titan M2-beveiligingsprocessor. De Tensor-chip biedt ondersteuning voor Wifi 7 van zodra de standaard breder uitrolt. Het Pro-model is voorzien van 12 GB RAM en tot 512 GB opslag, de basisversie van 8 GB RAM en maximaal 256 GB opslag.

Op vlak van batterij kan je rekenen op een 5050 mAh-batterij in de Pixel 8 Pro die volgens Google de 24 uur makkelijk overbrugt en het zelfs 72 uur kan uitzingen in de extreme batterijbesparingsmodus. De Pixel 8 heeft een 4575 mAh-batterij. Opladen doen beide toestellen aan 30 W, wat je een halfvolle batterij in dertig minuten oplevert. Google noemt dit snelladen en dat klopt misschien als je vergelijkt met Samsung en Apple, maar merken zoals Xiaomi, Oppo en OnePlus laten zien dat het veel sneller kan.  

Focus op fotografie

Google legt met zijn Pixel-smartphones de focus op fotografie en daar stapt het met de nieuwe generatie zeker nog niet vanaf. De Pixel 8 Pro telt drie camera’s: vooral de groothoekcamera krijgt een stevige pixel-upgrade van 12 MP naar 48 MP. Specificaties voor de hoofdcamera (50 MP) en de telefotocamera (48 MP, 30x zoom) blijven behouden.

google pixel 8 pro
De Pixel 8 Pro. Bron: Google

Koop je een Pixel 8, dan moet je het stellen met twee camera’s. De zoomlens blijft exclusief behouden voor de Pro-versie, al kan de hoofdcamera tot 8x inzoomen op verre objecten. De groothoekcamera telt 12 MP. Beide toestellen kunnen video-opnames in 4K-kwaliteit maken.

Om je foto’s op te vrolijken zijn er nog heel wat slimme softwaretrucjes voorzien. De functie Beste opname, om er maar één op te noemen, stelt uit een reeks groepsfoto’s een foto samen waar iedereen goed opstaat, zodat foto’s niet meer om zeep zijn omdat iemand op het verkeerde moment met de ogen knippert.

7 jaar updates

De lancering van nieuwe Pixel-smartphones betekent ook al jarenlang de aftrap van een nieuwe Android-jaargang. Naar goede gewoonte komen de Pixel 8 en Pixel 8 Pro dus met Android 14 uit de doos, en zal Google de nieuwe versie ook beginnen uitrollen naar zijn oudere toestellen (tot de Pixel 4a 5G, de versie zonder 5G valt net uit de boot). Android 14 voegt meer beveiliging toe aan het besturingssysteem en zal ook liever zijn voor je geheugen en batterij.

lees ook

Revolutionaire veiligheidsupdates voor Android 14

Google trekt het ondersteuningsbeleid ook flink op voor de nieuwe Pixel-toestellen. Je zal tot maar liefst zeven jaar van functie- en beveiligingsupdates kunnen genieten. Als je smartphone zo lang blijft werken, zit je met de Pixel 8 dus gebeiteld tot september 2030. Enkel Fairphone doet het net ietsje beter als het op langdurige ondersteuning aankomt.

Flinke prijsstijging

Zoals gezegd zullen de Pixel 8 en Pixel 8 Pro officieel in België worden verkocht en dat vanaf 12 oktober. We merken wel een flinke prijsstijging op ten aanzien van de vorige generatie. De Pixel 8 kost je 799 euro met 128 GB en 856 euro voor meer opslag. Het Pro-model start vanaf 1099 euro en kost je 1299 euro als je de maximumopslag wilt. De inflatie laat zich dit jaar dan toch voelen op de prijs van de Pixels.

Google lanceert vandaag ook de Pixel Watch 2 (enkel met wifi) en de Pixel Buds Pro. Die kosten respectievelijk 399 euro en 229 euro. Zelfs de Pixel 7a komt alsnog naar ons land voor 599 euro. Alle prijzen zijn inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home