Google negeert België alweer met lancering Pixel 7 en Pixel 7 Pro

Google kondigt zijn nieuwe Pixel-telefoons aan. De Pixel 7 en Pixel 7 Pro komen wel naar onze buurlanden, maar Google vind het niet nodig om ze ook in België aan te bieden.

Google lanceert de Pixel 7 en de Pixel 7 Pro. De twee nieuwe Google-telefoons kosten respectievelijk 649 euro en 899 euro. De Amerikaanse techreus lijkt zo niet gevoelig voor inflatie, want die scherpe prijzen zijn identiek aan die van vorig jaar. Voor dat geld biedt Google twee relatieve premium-telefoons aan.

De Pixel 7 heeft een 6,3 inch-schermdiagonaal, de Pixel 7 pro krijgt 6,7 inch aan scherm mee. Beide Pixels draaien op een 4 nm Google Tensor-processor, gebouwd rond de Arm Cortex X1-CPU en Mali-G710-GPU. Die chip bevat een extra Tensor-component die AI-gerelateerde taken accelereert op het toestel zelf. De Pixel 7 krijgt 8 GB aan RAM, voor de Pixel 7 Pro gaat het om 12 GB. Laden gaat aan een zeer gestage 30 watt.

Focus op fotografie

Google zet met Pixel traditioneel in op fotografie en dat is deze keer niet anders. De 50 MP-hoofdcamera krijgt de hulp van een heleboel slimme algoritmes, waarmee je tot 30X kan zoomen (op de Pro) en die bewegingsonscherpte wegnemen. De Pixel 7 Pro heeft naast de hoofdcamera een 48 MP-zoomcamera en een bescheiden 12,5 MP groothoekcamera. Op de Pixel 7 ontbreekt de Zoomlens.

Google zet tijdens zijn presentatie verschillende slimme functies in de verf. Zo kan de telefoon je helpen om door telefoonmenu’s te navigeren of anonieme gesprekken op te nemen. Die functionaliteit komt niet naar België, en de telefoons evenmin.

Derderangsmarkt

Google mikt op een bredere internationale lancering van de Pixel 7 en de Pixel 7 Pro, maar ons land hoort daar niet bij. Frankrijk en Nederland krijgen het toestel wel. Een taalkwestie speelt dus niet. Google vindt het schijnbaar niet de moeite om de toestellen voor de Belgische markt de certifiëren. Importeren zou geen probleem moeten zijn: ook vorige generaties van Pixels werken perfect op Belgische netwerken. Voor Google zelf blijft België desalniettemin een derderangsmarkt. Bij de Pixels hoort ook een Pixel Watch, die Google evenmin in België verkoopt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home