Intel brengt Wifi 7 een (klein) stapje dichterbij

intel wifi 7

Intel lanceert zijn eerste Wifi 7-adapters. Het nieuwe wifi-tijdperk wordt daarmee afgetrapt, al zal het wellicht nog even duren vooraleer je een Wifi 7-compatibele laptop hebt.

Intel wil dit kwartaal nog starten met de uitrol van Wifi 7. De chipfabrikant heeft zijn eerste producten toegevoegd aan zijn Wifi 7-serie, twee adapters onder de productnummers BE200 en BE202. Hiermee toont Intel zich stilaan klaar om een nieuw wifitijdperk in te luiden.

5 Gbps

In de specificaties lezen we dat de adapters dubbele TX- en RX-poorten bevatten. De maximale snelheid blijft met 5 Gbps wel ver onder de verwachtingen van wat theoretisch mogelijk is met Wifi 7. De nieuwe wifistandaard maakt gebruik van drie frequentiebanden (2,4 GHz, 5 GHz en 6 GHz) om datapakketjes beter te verdelen en vlotter te doen doorstromen. Dat kan in theorie resulteren in snelheden tot 46 Gbps, maar de theorie is niet altijd de praktijk.

lees ook

Wifi 6 en Wifi 6E: wat is het en waar is de 802.11 naartoe?

Voor wie nog Windows 10 gebruikt is er goed nieuws, want Windows 10 staat tussen de ondersteunde besturingssystemen, samen met Windows 11 en Linux. Intel veegt dus de geruchten van tafel dat Windows 10 zou worden uitgesloten van de nieuwste wifistandaard.

Rode loper

De techsector bereidt zich volop voor op de introductie van Wifi 7. De eerste compatibele routers zijn al beschikbaar en ook Qualcomm heeft al chips voor smartphones in de productielijn zitten. Nu ook Intel klaar is, lijkt de rode loper te zijn uitgerold. Toch mogen we nog niet van stapel lopen, want de toezichthoudende organisatie IEEE heeft de standaard nog niet officieel gecertificeerd. Dit zal vermoedelijk in de loop van volgend jaar gebeuren, of zelfs pas in 2025.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home