Ook Microsoft geeft browser-ondersteuning voor Windows 7 en 8 op

edge

Samen met Google heeft ook Microsoft het helemaal gehad met Windows 7 en Windows 8.1. Wie vastklampt aan de besturingssystemen, moet geen nieuwe versie van de Edge-browser meer verwachten.

Werk jij nog op Windows 7 en Windows 8.1? Dan hebben we goed nieuws: de aftandse systemen online gebruiken wordt nog gevaarlijker. Microsoft Edge 110 is beschikbaar voor iedereen met een recent OS, maar wie halsstarrig vastklampt aan de oude en niet ondersteunde versies van Windows, hoeft de update niet te verwachten. Een ramp is dat vermoedelijk niet: wie vandaag nog steeds op Windows 7 of Windows 8.1 werkt, geeft niet om beveiliging.

Niet alleen

Microsoft is niet alleen. Ook Chrome 110 van Google laat ondersteuning voor Windows 7 en Windows 8.1 achterwege. De timing is niet toevallig. In feite stopt de ondersteuning van de onderliggende Chromium-engine voor de oude Windows-versies en daarop zijn zowel Edge als Chrome gebaseerd.

Microsoft voorziet nog enkele interessante nieuwe functies voor Edge. Zo zal je via een nieuwe ‘Drop’-functionaliteit bestanden en notities kunnen versturen over al je toestellen waarop je in Edge bent ingelogd. Wie ingelogd is met een Azure Active Directory-account, zal voortaan standaard favorieten, geschiedenis en wachtwoorden kunnen synchroniseren over meerdere systemen. IT-beheerders hebben hierin wel het laatste woord via de SyncDisabled-policy.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home