Dell lanceert robuuste Latitude 7220 Rugged Extreme-tablet

Dell noemt zijn Latitude 7220 Rugged Extreme de krachtigste volledig schokbestendige 12 inch-tablet op de markt. De tablet moet werknemers in de meest extreme omstandigheden verbonden houden.

De Dell Latitude 7220 Rugged Extreme is een 12 inch-Windowstablet. Het toestel werd ontworpen met gebruik in extreme omstandigheden in het achterhoofd. Daartoe is het De Class 1 2one 2-rating zorgt er dan weer voor dat de tablet gebruikt mag worden in omgevingen waar volatiele stoffen kunnen voorkomen, al onbreekt de Zone 1 rating voor echt kritieke omgevingen waar gevaarlijke gassen frequenter aanwezig kunnen zijn.

Binnenwerk

Dell stopte een 1.000 nits FHD-display op het ding zodat het scherm leesbaar blijft wanneer de middagzon er rechtstreeks op schijnt. De binnenkant van het toestel is flexibel te configureren met Intel-processors van de achtste generatie. Waarom Dell niet voor chips van generatie tien kiest is onduidelijk, al maakt Intel vandaag niet bepaald grote sprongen voorwaarts in prestaties zodat daar in de praktijk weinig van de merken zal zijn. Verder kan je M.2-SSD’s configureren met een capaciteit tot 2 TB en heeft de tablet maximaal 16 GB aan RAM aan boord.  De nieuwe Latitude heeft Wifi 6 en LTE voor connectiviteit. Twee batterijen die hot-swappable zijn moeten dan weer voor een lange uptime zorgen.

Flexibele docks

Binnenin is de Latitude 7220 Rugged Extreme met andere woorden configureerbaar als ultrabook. Dat is doorgaans wat overkill voor een tablet maar Dell ziet dit toestel dan ook als veelzijdiger dan dat. De tablet is compatibel met de docking-oplossingen van de fabrikant zodat werknemers bijvoorbeeld kunnen rondlopen op een bouwwerf om het toestel vervolgens aan hun bureau in te klikken en verder te werken. Een extern toestenbord waarmee je de tablet als laptop kan gebruiken, zit ook in het gamma, net als een dock voor in een voertuig.

Met de tablet gaat Dell de concurrentie aan met onder andere Panasonic, dat met de Touchbook G1 een 10,1 inch-tablet in het gamma heeft die een gelijkaardige functie vervult. Het exemplaar van Panasonic is duurder maar nog robuuster. Het kan bijvoorbeeld van hoger vallen, en is beschikbaar in ATEX-gecertifieerde versie voor gebruik op boorplatformen, in raffinaderijen of andere potentieel explosieve omgevingen. De 12 inch Toughbook 33 is nog rechtstreekser te vergelijken met het toestel van Dell.

De Dell Latitude 7220 Rugged Extreme-tablet is beschikbaar voor een adviesprijs vanaf 1.710 euro (excl. BTW) voor de lichtste configuraties.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home