Davy Brocatus wint verkiezing ‘lelijkste website van België’

davybrocatus lelijkste website
Beeld gemaakt met Wayback Machine

Combell ging op zoek naar de lelijkste website van België en heeft Davy Brocatus als ‘winnaar’ uitgekozen. Als beloning kreeg de heer Brocatus een totale make-over van zijn website.

Webhostingprovider Combell organiseerde in september de wedstrijd ‘lelijkste website van België’. Drie weken lang kon je de website doorsturen die volgens jou de titel verdiende. Maar liefst 1.500 websites kregen een nominatie. Een vijfkoppige jury, voorgezeten door Hannes Coudenys, selecteerde een winnaar: Davy Brocatus mag zich eigenaar van ‘de lelijkste website van België’ noemen. De website scoorde de minst goede punten op zowel design als gebruiksvriendelijkheid.

We vroegen de laureaat van de toch ietwat bedenkelijke eer naar een reactie. “Ik wist eerlijk gezegd niet dat hier ook een wedstrijd voor bestond”, lacht Brocatus. Hij geeft wel toe dat zijn website een nieuw likje verf mocht gebruiken. “De website bestaat al sinds 2006 en heeft sindsdien eenmalig een restyling ondergaan, volgens de trends van toen. Naar look en feel en gebruik van nieuwe technologieën was de website helaas totaal niet meer van deze tijd.”

lees ook

Tips om je website in een fris jasje te steken

Totale make-over

Brocatus zal zijn titel niet lang kunnen prolongeren, want als prijs voor het winnen van de wedstrijd ging Combell aan de slag met de website. Het resultaat is een totale make-over, die je kan bewonderen via www.davybrocatus.be. De lelijkste website van België is een prachtige zwaan geworden. Als bonus mag Brocatus ook rekenen op tien jaar gratis hosting voor zijn website.

Brocatus is zelf ook heel tevreden met het resultaat. “De nieuwe website is hedendaags, heel overzichtelijk en bevat toch ook weer alle nodige informatie. Misschien nog wel het belangrijkste dat deze website perfect te openen is op laptop maar ook op de allerlaatste nieuwe smartphones.”

De make-over is het resultaat van een vlotte wisselwerking met Combell, beaamt Brocatus. “Een belangrijk aspect voor me was de kleur en huisstijl. Een grafisch en grijze website is niet zo mijn ding. De rode kleur werd overgenomen en de look and feel ‘à la Davy’ werd ook toegepast. Combell heeft heel goed mee nagedacht over mijn wensen. Tevens naar de toekomst toe, is de opbouw van de website heel gebruiksvriendelijk. Dus ik hoop hem ‘up to date’ te kunnen houden”, belooft de winnaar.

Combell heeft heel goed nagedacht over mijn wensen. De nieuwe website is hedendaags, overzichtelijk en de huisstijl werd behouden.

Davy Brocatus, winnaar lelijkste website van België

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home