Team.blue stoomt door naar waardering van bijna vijf miljard dollar

veel geld

Het Oost-Vlaamse webhostingbedrijf Team.blue is doorgegroeid tot één van de grootste niet-beursgenoteerde ondernemingen van Europa.

Team.blue, het bedrijf achter webhostingprovider Combell, ziet zijn marktwaarde stijgen tot 4,8 miljard dollar. Dat is het gevolg van een deal tussen zijn grootste aandeelhouders, schrijft De Tijd. Grootaandeelhouder Hg Capital, eigenaar van Visma, verkoopt een deel van het aandelenpakket aan het Canadese pensioenfonds CCPIB. Hg blijft wel de grootste aandeelhouder.

Zoals zovele grote techbedrijven, kende Team.blue een bescheiden start. Oprichter Jonas Dhaenens startte vanuit zijn slaapkamer in 1999 op 16-jarige leeftijd met het aanbieden van webhostingdiensten voor het verzekeringskantoor van zijn vader. Zijn bedrijf Combell groeide doorheen de jaren uit tot een belangrijke internationale speler en breidde over heel Europa uit.

In 2019 stapte Hg Capital met een investering van 700 miljoen euro in Combell. Datzelfde jaar werd na een fusie met TransIP Group de moederorganisatie omgedoopt tot de huidige naam Team.blue. De waarde van het bedrijf werd toen op een miljard dollar geschat, wat Team.blue de tweede Vlaamse ‘unicorn’ maakte.

Op weg naar 5 miljard

Vandaag lijkt er geen limiet op Team.blue te staan. De recente aandeelhoudersdeal duwt de marktwaarde van het bedrijf omhoog naar 4,8 miljard euro. Het maakt Team.blue één van de grootste niet-beursgenoteerde bedrijven van België, zij het niet Europa. Team.blue laat onder meer bedrijven zoals Odoo (3,75 miljard euro) en het beursgenoteerde Umicore (4,6 miljard) achter zich.

De totale omzet van Team.blue wordt geschat op 750 miljoen euro. Dhaenens is nog steeds de derde grootste aandeelhouder van zijn bedrijf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home