Chinese telefoonbouwer Poco lanceert nieuw budgetmodel

Het Chinese bedrijf Poco heeft een nieuwe telefoon op de markt. De C65 is een budgetvriendelijk toestel dat zich vooral richt op Gen-Z.

Poco, een Chinees telefoonmerk dat vroeger onderdeel was van Xiaomi, heeft een nieuw budgettoestel voor Gen-Z op de markt. Het bedrijf is in augustus 2018 voorgesteld als merk van Xiaomi, maar opereert sinds november 2020 globaal als onafhankelijk bedrijf binnen de groep. De C65 is het zevende toestel in zijn C-reeks.

Van camera naar scherm

De Poco C65 beschikt over een LCD-scherm van 6,74 inch in Gorilla Glass en een vernieuwingsfrequentie die voor ondersteunende apps kan worden aangepast tot 90 Hz. Het scherm bevat verder:

  • DC-dimmin
  • TÜV-certificering voor laag blauw licht
  • Flikkervrij certificaat

Om te filmen en fotograferen krijg je een drievoudige 50 MP AI-camera setup, waarbij de hoofdcamera beschikt over 10 filmfilters en een filmframe. De 8 MP-selfiecamera heeft een zachte lichtring die in alle lichtomstandigheden voor een geslaagd portret moet zorgen. De interface is verbeterd en beschikt over een intuïtieve in- en uitzoomring.

Andere beeldopties zijn:

  • Time-lapse
  • Nachtmodus
  • De functie Film Camera voor een ‘vintage film-vibe’
  • Verschillende filters
  • De mogelijkheid voor een POCO C65-watermerk

Vanbinnen

Het toestel wordt gevoed door een 5000mAh-batterij, die je kan opladen aan 18 W. Binnenin vind je verder een MediaTek Helio G85 octa-core processor, die voor CPU-snelheden tot 2,0 GHz moet zorgen. Dat is in tegenstelling tot overkoepelend bedrijf Xiaomi, dat als eerste met de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 gaat werken.

De opslagcapaciteit kan worden uitgebreid tot 1 TB. Qua geheugen kan je de 8GB+256GB-variant uitbreiden tot 16GB RAM-geheugen en voor de 6GB+128GB-variant kan dat tot 12GB RAM-geheugen.

lees ook

MediaTek lanceert Dimensity 9300: concurrentie voor nieuwe Snapdragon

Beschikbaarheid en opties

Wie al zit af te tellen, de Poco C65 is beschikbaar vanaf 20 november. Voor de Belgische markt is dat enkel de versie 8GB+256GB, aan een adviesprijs van 169.9 euro, inclusief btw. De Nederlandse markt krijgt daar ook nog eens de versie 6GB+128G bij. Daarvan is de adviesprijs 149.9 euro, inclusief btw.

De C65 komt in drie kleuren: zwart, blauw en paars. Poco geeft wel aan dat prijs en beschikbaarheid kunnen variëren per markt en verkoopkanaal. Moederbedrijf Xiaomi lanceerde eind september zelf nog de 13T en de 13T Pro.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home