Xiaomi lanceert Redmi 13: veel megapixels voor weinig geld

Xiaomi lanceert met de Redmi 13 een scherp geprijsde budgettelefoon, die toch enkele superlatieven in de specificatiecijfers heeft.

Xiami introduceert de Redmi 13. Dat is een absolute instaptelefoon, met een vanafprijs van 179 euro inclusief btw. Voor dat geld krijg je de versie met 6 GB RAM en 128 GB opslag. Een lichte Mediatek Helio G91-SoC drijft het toestel aan.

Xiaomi probeert niet te karig te zijn met de specificaties. Zo krijgt het toestel ondanks de scherpe prijs een 6,71 inch-scherm met 1.080 x 2.460 pixels en een verversingsratio van 90 Hz. Oled moet je niet verwachten aan dit prijspunt maar de rest van de schermspecificaties vinden we toch niet slecht.

Grote batterij

Ook de batterij is niet van de minste, met een capaciteit van 5.030 mAh. Gecombineerd met de lichte hardware kan dat in theorie een lange levensduur betekenen. Xiaomi schuwt in zijn aankondiging de superlatieven niet, en ligt niet zo wakker van de vraag of die terecht zijn wat tot professor Gobelijn-scenario’s leidt. Zo spreekt het bedrijf van snelladen, maar blijkt de laadcapaciteit op 33 watt te liggen wat volgens onze definitie toch comfortabel onder ‘traag’ valt.

Voor de camera kiest Xiaomi een Samsung-sensor met 108 MP met pixel binning. Doorgaans doen hoge megapixels bij een laag prijskaartje alarmbellen afgaan bij ons: het eerste goede resultaat moeten we nog zien. Op papier lijkt de Redmi 13 echter in staat om adequate foto’s te nemen. Aan de voorkant vinden we nog een 13 MP-selfiecamera.

Waarom er een 2 MP-macrocamera mee in de behuizing zit, vinden we wel een raadsel. We zeggen met een redelijk vertrouwen op basis van de specificaties dat die camera een onding zal zijn.

3,5 mm

Xiaomi zwemt tegen de stroom in, en rust dit budgettoestel uit met een 3,5 mm-aansluiting. Dat is sympathiek, aangezien het pubiek voor dit absolute instapmodel vermoedelijk niet van plan is om het toestel te combineren met een dure draadloze hoofdtelefoon.

lees ook

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ review: cijfers vertellen niet alles

De Xiaomi Redmi 13 is een goedkope smartphone voor wie niet veel geld wil uitgeven aan een telefoon. Verwacht weinig, en misschien ben je wel aangenaam verrast door de fotokwaliteit en het batterijleven.

De Xiamo Redmi 13 is binnenkort verkrijgbaar voor 179 euro voor de instapversie, of 199 euro voor het model met 8 GB RAM en 256 GB opslag.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home