Twee Xiaomi 14-modellen met Leica-lenzen komen naar Europa

Rond of vierkant, welk camera-eiland kies jij? De Xiaomi 14 Ultra heeft twee optische zoomlenzen, terwijl de Xiaomi 14 meer focust op prijs.

Met de Samsung Galaxy S24 Ultra en OnePlus 12 zijn er afgelopen weken twee vlaggenschepen op de markt gekomen met een sterke focus op fotografie. Xiaomi vervoegt nu dat rijtje met de lancering van twee nieuwe toestellen: Xiaomi 14 en Xiaomi 14 Ultra. Vooral die laatste valt op door een sterke focus op de camera’s waaronder een variabel diafragma bij de hoofdcamera.

Voor we het topmodel van dichterbij bekijken, halen we eerst de Xiaomi 14 erbij. Die heeft een compact 6,36 inch curved OLED-scherm met LTPO-technologie waarmee je de refresh rate kan variëren van 1 tot 120 Hz. Binnenin vind je een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 terug met Wifi 7 en 12 GB RAM. De Xiaomi 14 ondersteunt snelladen tot 90 watt en kan zelfs draadloos snelladen tot 50 watt. De batterijcapaciteit bedraagt 4.610 mAh. Beide toestellen zijn IP68-waterbestendig.

Alle drie de camera’s achteraan hebben een 50 megapixelsensor en zitten gebundeld in een vierkant camera-eiland. Je kan kiezen tussen standaard, groothoek of een 3,2x optische zoom. Elke camera wordt voorzien van Leica Summilux-lenzen. Elke camera, uitzondering van de groothoek, heeft optische beeldstabilisatie aan boord.

Xiaomi 14 Ultra

Het absolute topmodel dit jaar op vlak van cameratechnologie is de Xiaomi 14 Ultra. Achteraan vind je vier camera’s waaronder twee met een optische zoom (3,2x en 5x) in een rond camera-eiland. Ook hier heeft elke camera een 50 megapixelsensor, maar het is de hoofdcamera die in de spotlight staat. Daarachter schuilt namelijk een 1 inch camerasensor van Sony die wordt bijgestaan door een variabel diafragma die in 1.024 stops kan gaan van f/1.63 naar f/4.0. Het doet ons wat denken aan de Samsung Galaxy S9, maar veel bruikbaarder door de 1.024 stops in plaats van twee.

De Xiaomi 14 Ultra heeft een groot 6,73 inch vlak OLED-scherm dat ook hier via LTPO kan variëren tussen 1 Hz en 120 Hz. Verder verschilt dit toestel binnenin amper vergeleken met de Xiaomi 14 uitgezonderd een iets grotere batterij (5.000 mAh), 16 GB RAM en draadloos snelladen tot 80 watt. De Xiaomi 14 Ultra is hiermee de eerste smartphone die zo snel draadloos kan laden.

Prijs en beschikbaarheid

Zowel de Xiaomi 14 Ultra als de Xiaomi 14 mogen rekenen op vier generaties Android-updates en vijf jaar veiligheidsupdates. Beide toestellen worden geleverd met Android 14 uit de doos.

De Xiaomi 14 is vanaf nu beschikbaar en kost 990 euro inclusief btw voor de basisversie met 12 GB RAM en 256 GB opslag. De versie met 512 GB kost 100 euro meer. Er zijn drie kleuropties: groen, zwart en wit.

De Xiaomi 14 Ultra kan je nu kopen aan 1.499 euro inclusief btw en is in één versie verkrijgbaar: 16 GB RAM en 512 GB opslag. Je kan kiezen uit twee kleuren: zwart of wit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home