Xiaomi 13T en 13T Pro zetten vol in op creativiteit

xiaomi 13t pro
Bron: Xiaomi

Xiaomi heeft zijn 13T en 13 Pro officieel gelanceerd. De nieuwe Xiaomi-toestellen moeten volgens de fabrikant een speeltuin zijn voor creatieve zielen.

Xiaomi verzamelde gisteren de internationale pers in Berlijn om zijn nieuwe smartphones officieel te onthullen. De Xiaomi 13T en 13T Pro staan in de pikorde net een treetje lager dan de Xiaomi 13 en 13 Pro (zonder T) die in het voorjaar verschenen. De nieuwe smartphones zijn per direct beschikbaar.

lees ook

Xiaomi 13 Pro review: waardige uitdager voor de troon

Voor creatieve zielen

Xiaomi werkt voor zijn topmodellen samen met de Duitse camerafabrikant Leica en daar is het bedrijf wel héél trots op. Bijna het volledige persbericht wordt gewijd aan het uit te doeken doen van de camerafuncties. Waar de Xiaomi 13-reeks staat voor prestaties, trekt de Xiaomi 13T (Pro) vol de kaart van creativiteit.

Je krijgt drie camera’s ter beschikking: een 50 MP-groothoekcamera met ‘equivalente brandpuntsafstand’ van 27 mm. Daarnaast is er nog een 50 MP-telefotolens met een equivalente brandpuntsafstand van 50 mm en een 12 MP ultragroothoekcamera met een (jazeker!) equivalente brandpuntsafstand van 15 mm.

De naam Leica plakt niet voor niets op het camera-eiland en dus integreert twee gepatenteerde fotografische stijlen en zes filters van de camerafabrikant. De Xiaomi 13T Pro ondersteunt 8K-video, de 13T tot 4K.

xiaomi 13T
Bron: Xiaomi

Meer dan een camera

Uiteraard moeten de Xiaomi 13T en 13T Pro in de eerste plaats smartphones zijn en dan pas camera’s. De Xiaomi 13T Pro wordt aangedreven door een octacore MediaTek Dimensity 9200+ (3.35 GHz), een ingebouwde Arm Immortalis-G715 GPU neemt de beeldverwerking op zich. In de 13T stopt Xiaomi een een MediaTek Dimensity 8200 Ultra-chipset.

Xiaomi blinkt uit in snelladen en dat wil het met zijn jongste toestellen opnieuw demonstreren. Na vijf minuten aan de lader zit de 13T Pro opnieuw aan 36 procent batterij en de 5.000 mAh batterij helemaal opladen duurt slechts negentien minuten.

Prijs en beschikbaarheid

De Xiaomi 13T en 13T Pro zijn vanaf vandaag beschikbaar in België in het blauw, groen of zwart. Voor de 13T met 8 GB + 256 GB betaal je 649,99 euro, de 13T Pro met 12 GB + 512 GB kost 899,99 euro (prijzen incl. btw).

Een land waar je nieuwe Xiaomi-toestellen niet zal aantreffen, is Finland. De Finse telecomproviders zijn uit eigen beweging een boycot tegen het merk gestart omdat Xiaomi, in tegenstelling tot veel andere grote elektronicamerken, zijn activiteiten in Rusland blijft verderzetten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home