ChatGPT op weg naar Siri in Apple iOS 18 

Apple - Siri

OpenAI brengt ChatGPT later dit jaar gratis naar Apple-producten met iOS 18. Het gebruik is gratis en een account niet vereist. 

Op de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC 2024 deed Apple zijn nieuwste AI-functionaliteiten uit de doeken, en kondigde het zijn samenwerking aan met OpenAI om ChatGPT in Siri te integreren. Later dit jaar zullen Apple-gebruikers met iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia hier gratis en zonder account gebruik van kunnen maken. Bovendien zal ChatGPT op Apple-apparaten aangedreven worden door de nieuwste GPT-4o van OpenAI. Deze samenwerking betekent een grote stap vooruit op gebied van AI voor Apple. 

ChatGPT in Siri

ChatGPT komt naar Siri in iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia later dit jaar. Dit betekent dat je vanaf dan ook vragen aan ChatGPT kan stellen binnen Siri, al wordt er eerst gevraagd of je je vraag wil delen met ChatGPT.  

Het gebruik van ChatGPT is gratis en vereist geen account. Betaalde ChatGPT-abonnees kunnen wel hun account koppelen om toegang te krijgen tot premiumfuncties van OpenAI, binnen het besturingssysteem van Apple. ChatGPT zal aangedreven worden door OpenAI’s nieuwste GPT-4o. Verder zal de populaire chatbot ook geïntegreerd worden in de systeembrede schrijfhulpmiddelen van Apple.  

Apple en OpenAI

De langverwachte samenwerking tussen OpenAI en Apple kreeg op het WWDC 2024 meer vorm. Het is al geweten dat Apple zoekende was in het hele AI-gebeuren, zeker omdat andere technologiegiganten grote sprongen namen. Nu lijkt Apple met deze samenwerking bezig te zijn aan een inhaalmanoeuvre.  

lees ook

Microsoft jaloers op flirt OpenAI en Apple

Apple was in gesprek met Google en OpenAI om hun AI-technologie in zijn besturingssysteem te integreren, en OpenAI kwam naar voor als winnaar.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home