‘Apple tekent deal met OpenAI om chatbot in iOS 18 te integreren’

Apple heeft naar verluidt een contract getekend met OpenAI om een chatbot te leveren voor iOS 18. Google Gemini wordt als back-upplan bekeken.

De nieuwste software-update voor iPhone, iOS 18, moet een heleboel AI-functionaliteit toevoegen. Volgens Bloomberg heeft Apple een overeenkomst getekend met OpenAI om een chatbot aan te leveren in iOS 18 en de nieuwste iPhone-toestellen die traditioneel in september worden aangekondigd.

Aan welke AI-functies Apple allemaal werkt, wordt vermoedelijk tijdens WWDC uit de doeken gedaan op 10 juni. Op zijn ontwikkelaarsconferentie worden de nieuwste features van iOS, iPadOS, macOs, watchOS, tvOS en visionOS gepresenteerd. Ontwikkelaars hebben gratis toegang tot het WWDC.

Ondanks de deal met OpenAI houdt Apple naar verluidt wel alle opties open. Het zou nog in gesprek zijn met Google om Gemini als optie aan te bieden. Of Gemini ook al wordt gepresenteerd tijdens WWDC als optie, is nog onduidelijk.

Of Apple ook zijn eigen AI-model zal presenteren op WWDC, is ook niet duidelijk. De eerste geruchten rond Ajax, een LLM-model dat Siri moet vervangen, dateren van vorige zomer. Apple heeft tot nu toe nog geen woord gerept over zijn AI-ambities.

Afwachten tot WWDC om de officiële details te kennen over de AI-ambities van Apple.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home