Asus stopt toch niet met productie Zenfone-smartphones

asus zenfone 10
Bron: ASUS

Eerdere berichten wezen naar een stopzetting van de Zenfone-lijn om volledig te focussen op gaming smartphones. Asus drukt die geruchten nu de kop in en heeft wél nog plannen met Zenfone.

Update 30/08 15u: Asus stuurt ons onderstaand statement door:

We willen graag ingaan op het gerucht dat de ASUS Zenfone 10 de laatste generatie van de serie zal zijn en dat de ASUS Zenfone-productlijn wordt opgedoekt. Dit is niet waar. We gaan door met onze twee belangrijkste productlijnen voor telefoons, de ROG Phone en de Zenfone.

ASUS heeft een sterke toewijding aan onze smartphone business en klanten. Raadpleeg onze Q2 earnings call voor meer informatie. Blijf op de hoogte van onze productlijnen voor 2024.


Origineel 28/08 9u: Er dreigt opnieuw een speler uit het smartphonelandschap te verdwijnen. Technews Taiwan meldt dat Asus overweegt om zijn Zenfone-smartphonelijn stop te zetten. Het Taiwanese bedrijf is bezig met een interne herstructurering en de smartphone-afdeling zou een van de slachtoffers kunnen worden. Het nieuws is nog niet bevestigd door Asus zelf.

Compacte vlaggenschepen

Eind juni nog bracht Asus de inmiddels al tiende generatie van de Zenfone op de markt. Het toestel was typerend voor het Zenfone-merk een compacte krachtpatser van 5,9 inch groot, maar die op vlak van specificaties wel kan meespelen met de grote jongens in de markt. De Zenfone 10 moet een directe concurrent zijn voor de Samsung Galaxy S23. Niets deed bij de lancering vermoeden dat het toestel de laatste van zijn soort zou kunnen zijn.

lees ook

Asus Zenfone 10 is klein van formaat, maar groots in specificaties

Beperkte rol

Het is nog onduidelijk waarom Asus zijn Zenfones plots wil opdoeken. De cijfers tonen wel aan dat Asus slechts een beperkte rol speelt in het smartphonelandschap. In globale marktrapporten wordt het merk vaak mee in de ‘restgroep’ gestoken waardoor het moeilijk is om een exact marktaandeel van het merk te achterhalen.

Het verdwijnen van de Asus Zenfone illustreert dan ook hoe moeilijk het is voor spelers met een beperkter marktaandeel om zich staande te houden in de competitieve markt. Voor de werknemers is er nog wel een toekomst binnen het bedrijf. Zij zouden overgeplaatst worden naar andere takken zoals de ROG-afdeling, het gamingmerk waaronder Asus nog wel smartphones zou willen blijven uitbrengen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home