Asus lanceert nieuw professioneel scherm met 5K-resolutie

Asus introduceert nieuwe zakelijke displays, waaronder het Asus ProArt Display 5K.

Asus lanceert op Computex verschillende nieuwe schermen. Voor de zakelijke markt is er de Asus ProArt Display 5K: een monitor waarvoor een hoge resolutie centraal staat en die dienst doet als kleine broer voor een eerder onthuld 8K-display.

5K

De Asus ProArt Display 5K PA27JCV is een 27 inch-scherm met 5.120 x 2.880 pixels. Asus claimt dat het scherm 99 procent van het DCI-P3-kleurenspectrum dekt, en 100 procent van het sRGB-gamma. Het scherm zou uit de doos gekalibreerd komen met een DeltaE-waarde van minder dan twee, en dus heel kleurvast zijn. Asus wijst verder naar eigen technologie die het matte scherm levendig maakt, zonder dat daar reflecties aan te pas komen.

Verder heeft het scherm relevante moderne functionaliteit aan boord. Zo doet het dienst als een 96 watt USB Type-C-dock, en heeft het nog DisplayPort en HDMI aan boord. Het is uitgerust met een ergonomische standaard die ook in hoogte verstelbaar is.

De Asus ProArt Display 8K PA32KCX is de grote broer. Die kondigde Asus eerder al aan.

Andere schermen

Asus kondigt ook nog enkele andere minder opvallende schermen aan: de Asus VU249HFI-W, VU279HFI-W en de VU34WCIP-W. Dat zijn redelijk onopvallende displays, gebouwd met enkele ecologisch interessante keuzes zoals 85 procent gerecycleerd plastic. Dat juichen we toe, al vinden we zoiets dezer dagen meer een vanzelfsprekende verplichting dan een unieke troef.

Asus communiceert niets over prijs en beschikbaarheid bij ons.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home