Apple zou eindelijk aan een Mac werken met een aanraakscherm

apple macbook pro 2021

Volgens Bloomberg zou een wissel naar OLED in 2025 het startschot zijn om aanraakschermen te leveren voor Mac-toestellen.

In een rapport staat dat de MacBook Pro als eerste een OLED-paneel mag verwachten in 2025. Vandaag zitten er miniLED-schermen in de huidige 14- en 16-inch MacBook Pro-modellen. De stap naar OLED zou waarschijnlijk gepaard gaan met een aanraakscherm, een primeur voor macOS.

In het verleden heeft Apple met aanraakschermen geëxperimenteerd via prototype Mac-toestellen, maar volgens Craig Federighi, VP Software Engineering bij Apple, was het resultaat nooit zaligmakend.

Mocht het rapport van Bloomberg realiteit worden in 2025, dan zou dat een aardverschuiving betekenen voor macOS. Steve Jobs bekritiseerde vroeger talloze keren dat aanraakschermen niet thuishoorden op computers. Daar tegenover staat wel de iPad met aanraakscherm dat met een Apple M1-chip op hetzelfde niveau presteert als een MacBook Air.

lees ook

Marktwaarde Apple keldert een biljoen dollar op een jaar tijd

Apple heeft in het verleden wel de Touch Bar geïntroduceerd in MacBook Pro in 2016, maar sinds de nieuwe Apple M1-chips in 2021 in de MacBook Pro werden geïntroduceerd, verdween de Touch Bar. Afwachten of Apple beslist om het aanraakscherm effectief toe te voegen en wat de impact op macOS zou zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home