Mac Mini met M1-chip krijgt 10 Gbps ethernet LAN

mac mini

Apple rust zijn Mac Mini voortaan uit met een optionele 10 Gbps-ethernetpoort.

Apple breidt de configuratiemogelijkheden van de Mac Mini uit. Het toestel is voortaan beschikbaar met een optionele 10 gigabit ehternetaansluiting. Die vervangt de 1 gigabit-poort die standaard is. De upgrade voegt 100 dollar toe aan de totaalprijs. Wie eerder een Mac Mini kocht, kan de poort niet manueel upgraden.

Snellere lokaal netwerk

De configuratie is interessant voor organisaties die de toestellen gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld een opslagserver. De snellere LAN-verbinding maakt transfers van data tussen server en computer een stuk sneller. Voor thuisgebruikers die hun Mac enkel via het internet verbinden, biedt de poort geen meerwaarde. De Mac Mini komt met een Thunderbolt 3-poort die eveneens compatibel is met 10 Gbps-ethernet, mits adapter.

De nieuwe configuratie verschijnt in de marge van belangrijkere aankondigingen van Apple. Zo introduceert de Amerikaanse computerfabrikant nieuwe iMacs en een nieuwe versie van de iPad Pro, allebei met de zelf gebouwde Arm-M1-chip aan boord. Die chip vind je ook in deze Mac Mini en eerder aangekondigde MacBooks.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home