Apple werkt mogelijk aan twee M2 MacBook Pro-modellen voor dit najaar

apple macbook pro 2021

De belangrijkste vernieuwing wordt de Apple M2-variant van de huidige M1 Pro en M1 Max met een sterke focus op meer grafische capaciteit.

Volgens Apple-insider Mark Gurman van Bloomberg zou het bedrijf werken aan M2-versies van de huidige 14-inch en 16-inch MacBook Pro. In zijn bericht meldt hij een algemene beschikbaarheid dit najaar, maar bestaat er ook een kans dat de nieuwe machines pas tegen de lente in 2023 het daglicht zien. De belangrijkste verantwoordelijk voor eventuele vertragingen blijven de chiptekorten en andere uitdagingen in de logistieke keten.

Eerder dit jaar werd de Apple M2-chip aangekondigd die anderhalf jaar na de lancering originele Apple M1 afloste. Vandaag kan je de nieuwe MacBook Air en 13-inch MacBook Pro bestellen met de nieuwe chip.

Voor de lancering van de 14-inch en 16-inch MacBook Pro plant Apple volgens Gurman de M2 Pro en M2 Max met een sterke focus op extra grafische prestaties. De huidige Apple M2-chip haalt tot 35 procent betere prestaties in tandem met de 10-core GPU-variant. De CPU-prestaties genoten maar een marginale verbetering.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home