Apple lanceert Universal Control in bèta

Apple ios 15

Apple stopt Universal Control in de bètaversies van de nieuwste edities van iPadOS en macOS. De functie laat je toe om een iPad naadloos met de muis en het toetsenbord van een computer te bedienen.

Met een beetje vertraging lanceert Apple een bèta voor Universal Control. Die verschilt in de ontwikkelaarsversies van iPadOS en macOS Monterey. Universal Control is een functie waarbij je iPad automatisch verbindt met het toetsenbord en de muis van je Mac wanneer je de tablet ernaast zet. Zo wordt de tablet een soort van extern scherm met zijn eigen apps. Je bedient het ding dan door langs de zijkant van het scherm van je computer met de muis richting de iPad te bewegen.

Vertraagde uitrol

Apple wilde Universal Control oorspronkelijk voor het einde van 2021 uitrollen, maar dat bleek te ambitieus. Nu staat de algemene beschikbaarheid gepland voor ergens in de lente. Wie de bèta’s van iPadOS 15.4 en macOS Monterey 12.3 heeft geïnstalleerd, kan automatisch met Universal Control aan de slag.

De functionaliteit is een mooie illustratie van de dichte integratie van de hardware en software van Apple. Het is vooral knap dat je in theorie twee toestellen niet met elkaar hoeft te verbinden. Dat zou automatisch gebeuren, zodra ze dicht genoeg bij elkaar staan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home