MacOS Monterey niet volledig klaar voor de lancering op 25 oktober

Apple

De lancering van het macOS Monterey, het nieuwe Apple-besturingssysteem, staat voor de deur. Net voor de eindstreep sleutelt het elektronicabedrijf nog flink aan het nieuwe besturingssysteem. De aanpassingen en vertragingen zetten we daarom op een rijtje.  

De publieke bèta van macOS Monterey lanceerde in juli. Enkele van de updates concentreren zich rond de Safari-balk, FaceTime en de Focus-modus.  

lees ook

Publieke bèta macOS Monterey beschikbaar

De officiële lancering van macOS Monterey zal plaatvinden op 25 oktober. Het Apple-besturingssysteem werkt met verschillende Apple-apparaten, zoals die met de nieuwe M1-chip. De toestellen die het nieuwe besturingssysteem draaien, zijn:  

  • iMac (eind 2015 en nieuwer) 
  • iMac Pro (2017 en nieuwer) 
  • Mac Pro (eind 2013 en nieuwer) 
  • Mac Mini (eind 2014 en nieuwer) 
  • MacBook Pro (begin 2015 en nieuwer) 
  • MacBook Air (begin 2015 en nieuwer) 
  • MacBook (begin 2016 en nieuwer) 

Tabbladen krijgen toch geen update  

MacOS Monterey krijgt weer de oude, vertrouwde tabbladen van het Safari-design. In de publieke bèta was te zien dat tabbladen eveneens functioneerden als URL-balken. De verandering bleek niet het gewenste effect te hebben en Apple schakelt daarom terug over op het oude design.  

Volgens MacRumors worden de tabbladen in het nieuwe macOS Monterey weer standaard in het Safari-design ingesteld. Gebruikers die het volledig nieuwe design willen gebruiken, kunnen dit instellen in het voorkeurenmenu.  

Bron: Apple

Universal Control-functie laat op zich wachten  

Met veel toeters en bellen werd de Universal Control-functie aangekondigd op het WWDC-2021. In de demo was te zien hoe Craig Federighi, senior-vicepresident van Software Engineering bij Apple, een bestand sleepte van een iPad naar een MacBook-scherm en het uiteindelijke plaatste op een iMac. Dat illustreert perfect waar de update voor dient: verschillende Apple-apparaten beter met elkaar laten communiceren.  

Nu de uitrol van het nieuwe besturingssysteem nadert, blijkt de handige functie nog niet te lanceren. MacRumors merkte namelijk op dat de geüpdatete functiepagina weergeeft dat de Universal Control-functie beschikbaar is later dit najaar.  

Met grote waarschijnlijkheid zijn Apple-ontwikkelaars nog volop in de weer met het fatsoeneren van de functie. In de bèta-versies werd de functie ook nooit geïntroduceerd.  

Bron: Apple

SharePlay rolt nog niet officieel uit  

MacOS Monterey zou gebruikers ook de mogelijkheid moeten geven om series en films te kijken met personen die niet in dezelfde ruimte aanwezig zijn. Hiervoor krijgt FaceTime de mogelijkheid om films en series te streamen.  

Deze toevoeging was eerder al te zien in de bèta-versie, maar wordt door Apple nog niet gelanceerd op 25 oktober. Volgens MacRumors werkten namelijk niet alle functies naar behoren in de bèta-versie.  

Werk aan de winkel  

De ontwikkelaars van Apple zullen de komende maanden nog stevig aan de bak moeten. Verschillende functies van Monterey rollen nog niet uit bij de officiële lancering op 25 oktober. Dezelfde functies moeten ook in het al uitgerolde iOS 15 worden geïntegreerd. Apple maakt de opgelopen vertragingen voor beide besturingssystemen goed in het najaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home