Apple kondigt ‘Spring Loaded’-event aan op 20 april

Apple event

Volgens geruchten zou Apple nieuwe iPad Pro-modellen aankondigen en misschien ook een paar nieuwe Mac-modellen met een nieuwe Apple M1-chip aan boord.

Zoals altijd is de uitnodiging van Apple eerder cryptisch en kunnen we weinig uit het logo of de titel afleiden. Misschien een nieuwe stylus met een klikbare knop zoals bij de Samsung Galaxy Note 20 het geval is?

Wat wel een zekerheid lijkt na tal van lekken is een aankondiging van nieuwe iPad Pro-modellen, waaronder een 12,9-inchmodel met een Mini LED-scherm. Dit zou het allereerste toestel zijn van Apple met zo’n type scherm. Verder krijgen de nieuwe iPad Pro’s vermoedelijk een betere processor aan boord om de prestaties meer in lijn met de huidige MacBook-modellen te brengen met een Apple M1-chip.

Volgens geruchten kondigt Apple mogelijk ook een nieuwe iPad Mini met een iets groter scherm dan de vorige modellen.

We zijn relatief zeker dat de nieuwe iPad-modellen er komen, maar verder is het koffiedik kijken. Mogelijk zien we een glimp van nieuwe Mac-toestellen met een Apple M1-chip aan boord of geeft Apple al een voorproefje van snellere chips die in de pipeline zitten?

De iMac zou volgens geruchten ook een grondige redesign krijgen dit jaar en samen met de iMac Pro migreren tot één toestel. Apple heeft namelijk de productie van de iMac Pro gestopt begin vorige maand. Tot slot is er vaak sprake van een nieuwe MacBook Pro met opnieuw een HDMI en SD-kaartslot. Heel veel geruchten die ongetwijfeld niet allemaal in het ‘Spring Loaded’-event worden gepropt.

Het event kan je live volgen op diverse online kanalen op 20 april om 19u onze tijd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home