Nieuwe iPad Pro met miniled-scherm nadert een mogelijke lancering ondanks productieproblemen

apple ipad pro 2020

De nieuwste generatie iPad Pro, meer specifiek het 12,9 inchmodel, ondervindt productieproblemen door het miniled-scherm. Dat zou Apple echter niet tegenhouden om het toestel binnenkort toch te lanceren.

In een nieuw rapport van Bloomberg staat dat schermfabrikanten problemen ondervinden met de productie van miniled-schermen voor het nieuwste iPad Pro-model. Apple heeft daarrond nog geen aankondigingen gedaan, maar alle gerusten wijzen naar een miniled-scherm voor de 12,9 inch iPad Pro. De lage yields binnen het productieproces geeft schermfabrikanten de nodige zorgen. Één fabrikant zou zelfs de productie hebben gepauzeerd volgens het rapport.

Dat zou Apple echter niet tegenhouden om toch heel binnenkort het nieuwe model te lanceren. Volgens Bloomberg zou dat al eind deze maand kunnen zijn. Mogelijk wordt het groter model van de iPad Pro line-up later beschikbaar gesteld om meer miniled-schermen te bufferen. Andere upgrades omvatten een snellere processor vergelijkbaar met de Apple M1-chip in de nieuwe Mac-toestellen, een geüpgraded USB-C-poort en betere camera’s.

lees ook

Apple-CEO denkt dat AR de toekomst is

De nieuwe iPad Pro is niet het enige toestel waar Apple productieproblemen mee ondervindt. Het grootste probleem bij bepaalde MacBook-modellen situeert zich vandaag rond bepaalde componenten op printplaten, nog voor het toestel wordt geassembleerd. Er heerst echter geen duidelijkheid welke specifieke MacBook-modellen geaffecteerd zijn. Mogelijks zit de huidige line-up prima op schema en gaat het om nieuwe modellen die in de pipeline zitten. De iPhone-productie blijft voorlopig op volle snelheid verder denderen, ook al claimen twee componentleveranciers dat de voorraad stilaan heel krap wordt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home