Apple stopt met productie van iMac Pro, laatste stuks nu in de winkel

Na talrijke geruchten bevestigt Apple dat de iMac Pro niet meer wordt geproduceerd en dat de laatste stuks op dit ogenblik online beschikbaar zijn. Wie daarna nog een Pro-machine wil van Apple, moet verplicht uitwijken naar de Mac Pro.

Het was 9to5Mac dat bij Apple informeerde waarom de iMac Pro maar een beperkte voorraad had online. Volgens de fabrikant worden huidige voorraden wereldwijd nog verkocht aan de adviesprijs, daarna worden ze niet meer aangevuld.

Bij ons kan je de iMac Pro nog krijgen in één configuratie ‘zolang de voorraad strekt’. Het gaat om een 10-core Intel Xeon W-variant in Spacegrijs met 32 GB RAM, 1 TB SSD-opslag, AMD Radeon Pro Vega 56, 4 Thunderbolt 3-poorten en een 10 gigabit ethernetaansluiting. Het scherm is nog steeds een 27 inchvariant met een 5K-resolutie (5.120 x 2.880 pixels). Adviesprijs van het toestel is 5.499 euro incl. btw.

Tijdelijk of definitief weg?

De eerste iMac Pro zag in 2017 het levenslicht als alternatief tot de Mac Pro in 2019 het levenslicht zag. De all-in-one iMac Pro bood maar beperkte uitbreidingen in vergelijking met de meer modulaire Mac Pro.

De krachtige Mac Pro en de nieuwste versies van de iMac zorgen ervoor dat de iMac Pro een beetje in niemandsland terecht is gekomen. Volgens Apple kiezen creative professionals vandaag voornamelijk voor de klassieke iMac wanneer ze een all-in-one-toestel wensen.

lees ook

Apple-chips worden veel sneller tegen 2022 om AMD en Intel te vervangen

Tot slot is er ook de opmars van de Apple’s eigen M1-chip. Vandaag hebben de 13-inch MacBook Pro, MacBook Air en Mac Mini de ARM-chip van Apple aan boord. Het wil over een termijn van twee jaar alle toestellen met Intel-chips omzetten naar eigen ARM-chips. Talrijke geruchten wijzen naar een nieuwe iMac met een Apple M1-variant later dit jaar, wat de iMac Pro opnieuw minder interessant maakt. Tenzij Apple een wit konijn uit zijn hoed tovert en de iMac Pro binnenkort een tweede leven geeft met een nieuwe Apple M1-chip. De toekomst zal het ons uitwijzen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home