Apple houdt Mac-event op 18 oktober met focus op snelheid

Apple event

Volgens geruchten zou Apple de langverwachte MacBook Pro lanceren met een nieuw design en een eigen Apple M1-chip. Ook de Apple Mac Mini zou een nieuw, krachtiger model krijgen.

Een dag voor het Google Pixel-event houdt Apple een nieuwe virtuele show. De uitnodiging is behoorlijk summier met een focus op snelheid. Algemeen wordt verwacht dat dit het grote Mac-event van het najaar wordt na maanden van speculaties rond onder andere een nieuwe MacBook Pro.

Zo zou de MacBook Pro een hogere schermresolutie krijgen volgens een lek in de bètaversie van macOS Monterey. Het toestel zou ook een miniledscherm krijgen en heeft naast USB-C opnieuw wat extra aansluitingen in de vorm van HDMI en een SD-kaartslot.

De nieuwe MacBook Pro zou een snellere Apple M1X-chip aan boord krijgen. Naar verwachting heeft de verbeterde ARM-chip acht krachtige CPU-kernen en twee zuinige CPU-kernen. Dat is meer dan de vier krachtige CPU-kernen en vier zuinige CPU-kernen in de Apple M1 vandaag. De Apple M1X-chip zou uit twee varianten bestaan: 16 GPU-kernen of 32 GPU-kernen.

Naast een vernieuwde MacBook Pro kan Apple ook een nieuwe, krachtigere Mac Mini aankondigen dit najaar. Dat model zou twee Thunderbolt 4 USB-C-poorten krijgen en twee USB-A-poorten. Hiermee is het apparaat meer geschikt voor powerusers.

We benadrukken dat alle bovenstaande gegevens geruchten zijn en Apple ze pas op 18 oktober zal bevestigen. Je kan op die dag vanaf 19 uur onze tijd de livestream volgen op de website van Apple.

lees ook

ARM in laptops: maakt Apple meer kans dan Microsoft?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home