Nieuwe MacBook Pro krijgt hogere schermresolutie volgens macOS bèta

apple macbook pro m1

In de nieuwste bètaversie van macOS Monterey staan twee nieuwe schermresoluties genoteerd. Beide dragen de ‘Retina’ naam, wat Apple traditioneel doet voor zijn eigen hardware.

De twee nieuwe schermresoluties in de bètaversie van macOS Monterey zijn 3.456 x 2.234 pixels en 3.024 x 1.964 pixels volgens MacRumors. Er staat niet expliciet bij dat het om de schermresolutie gaat van twee MacBook Pro-modellen, maar de kans is behoorlijk groot. De nieuwe resolutie is iets hoger dan de huidige modellen, maar significant lager dan de huidige iMac line-up. Naar analogie met die laatste is de kans klein dat de ontdekte schermresoluties bedoeld zijn voor desktop.

De lancering van macOS Monterey staat voor dit najaar gepland, vermoedelijk samen met de lancering van een aantal nieuwe Mac-toestellen. De kans is groot dat de nieuwe MacBook Pro-modellen dit najaar nog op de markt verschijnen. Hiermee heeft de volledige laptop line-up een Apple M1 ARM-chip of een afgeleide ervan.

De grootste veranderingen die macOS 12.0 Monterey met zich meebrengt, zitten in Safari, FaceTime, Shortcuts en een toevoeging aan de Universal Control functie waardoor verschillende Apple-apparaten beter met elkaar gaan communiceren. 

MacBook Pro geruchten

Heel wat professionals kijken reikhalzend uit naar de nieuwe MacBook Pro-modellen. Het regent daarom ook al langer geruchten over het nieuwe toestel. Zo zou het een snellere Apple M1X-chip aan boord krijgen. Naar verwachting krijgt de verbeterde ARM-chip acht krachtige CPU-kernen en twee zuinige CPU-kernen. Dat is meer dan de vier krachtige CPU-kernen en vier zuinige CPU-kernen in de Apple M1 vandaag. De Apple M1X-chip zou uit twee varianten bestaan: 16 GPU-kernen of 32 GPU-kernen.

De nieuwe Apple MacBook Pro zou ook een miniledscherm krijgen en krijgt naast USB-C opnieuw wat extra aansluitingen in de vorm van HDMI en een SD-kaartslot. Het valt af te wachten wanneer Apple zijn Mac-event houdt dit najaar om alle bovenstaande geruchten te bevestigen of ontkrachten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home