Apple werkt aan een nieuwe, krachtigere Mac Mini voor dit najaar

mac mini

De Mac Mini zou een jaar na datum vernieuwd worden met een krachtigere Apple-chip die eveneens in de MacBook Pro zit. Naast de nieuwe chip krijgt de minipc ook nieuwe aansluitingen achteraan.

De Apple Mac Mini was vorig jaar het eerste toestel naast de MacBook en 13-inch MacBook Pro met een Apple M1-chip aan boord. Volgens Bloomberg blijkt dat Apple een jaar na de lancering alweer een nieuwe Mac Mini wil uitbrengen. Het nieuwe model krijgt de snellere Apple M1X-chip die ook in de nieuwe MacBook Pro zal zitten dit eindejaar.  

Naar verwachting krijgt de verbeterde ARM-chip acht krachtige CPU-kernen en twee zuinige CPU-kernen. Dat is meer dan de vier krachtige CPU-kernen en vier zuinige CPU-kernen in de Apple M1 vandaag. De Apple M1X-chip zou uit twee varianten bestaan: 16 GPU-kernen of 32 GPU-kernen.

Naast de nieuwe chip krijgt de minipc ook een redesign met meer aansluitingen achteraan. Hiermee lijkt Apple het toestel te focussen op power users en dreigt de prijs flink hoger te liggen dan de huidige Mac Mini die start vanaf 799 euro incl. btw voor 8 GB RAM en 256 GB opslag. Welke extra aansluitingen de nieuwe Mac Mini krijgt dit najaar, is nog niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home