Apple stelt naar verluidt AR-bril uit en mikt op een goedkoper model

meta quest 2 oculus metaverse

Na eerdere geruchten dat Apple dichtbij een lancering zou staan van een AR-bril, wordt nu melding gemaakt dat het originele project in de koelkast wordt gelegd en een goedkopere variant de voorkeur geniet.

Het lijkt haast een certitude dat Apple aan een AR-bril werkt gezien de talrijke geruchten, maar officieel is er nog niets bekend gemaakt. Sinds het eerste gerucht in 2021 met een potentiële verschijningsdatum in 2022 bekend geraakte, werd die onderweg meermaals gecorrigeerd naar 2023. Begin dit jaar was er sprake van een kleine testgroep die ermee aan de slag mocht gaan met een lancering in de lente van 2023 als doel. Dat plan gaat volgens Bloomberg niet meer door.

Volgens hen mikte Apple initieel op een high-end AR-bril met een M2-chip, vergelijkbaar met diegene in de MacBook Pro of Mac mini die gisteren werden aangekondigd. De headset zou bomvol camera’s zitten en rond de 3.000 dollar kosten. Dat project zou nu in de koelkast verdwijnen.

In de plaats daarvan mikt Apple nu volgens Bloomberg op een goedkopere variant die iPhone-achtige hardware gebruikt met een adviesprijs die rond de 1.500 dollar moeten liggen, vergelijkbaar met de Meta Quest Pro. Er wordt nu op 2024 of 2025 gemikt om de AR-bril in de winkel te leggen.

lees ook

Vergadering in het metaversum: op bezoek in de digitale Salesforce Tower

Het spreekt voor zich dat we bovenstaande informatie met een vrachtwagen zout moeten verwerken. Tegelijk toont het aan dat de AR/VR-markt een lastige noot blijft om te kraken. Meta heeft met de Quest line-up al wat ervaring opgedaan, maar zeker wat betreft AR is er nog werk aan de winkel. Misschien moeten we wachten tot Apple de blauwdruk levert? Of dat in 2025 wordt, of toch nog dit jaar, of misschien nooit, dat weet niemand behalve Apple zelf.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home