Nieuw rapport bevestigt Apple VR-bril: 8K per oog en 3.000 dollar

Enkel voor ontwikkelaars?

oculus quest

Het aantal geruchten rond een potentiële Apple VR-bril neemt toe. Een nieuwe bron bevestigt nu details rond mogelijke hardware en een pittig prijskaartje.

Twee weken geleden brachten we al het bericht dat Apple aan een VR-bril werkt. Ondanks dat er toen al heel wat details bekend waren dankzij enkele interne bronnen rond deadline en doel, heeft The Information nu meer nieuws rond de hardware zelf en een potentieel prijskaartje van 3.000 dollar.

De VR-bril draagt codenaam N301 en krijgt twee 8K-schermen, één per oog, en een snelle opvolger van de Apple M1-chip. Door middel van eye-tracking kan de headset zien waar je naar kijkt in VR, wat de grafische druk moet verlagen gezien de twee 8K-schermen. De richting waar je naar kijkt kan haarscherp worden getoond, maar je perifeer zicht vereist die scherpte niet.

Verwisselbare hoofdband

Volgens de nieuwe bron werkt Apple ook aan verschillende hoofdbanden die je kan wisselen, vergelijkbaar met de Apple Watch-bandjes. Er is mogelijk ook sprake van een scherm aan de buitenkant van de VR-bril om informatie te tonen wanneer de bril niet in gebruik is.

Apple VR bril
Bron: The Information

Minstens één versie van de VR-bril die Apple test, heeft meer dan een dozijn camera’s aan boord om elke beweging te traceren, waaronder handbewegingen om controllervrij de bril te gebruiken. De headset krijgt ook een lidar-sensor aan boord om de omgeving waarin je zit optimaal in kaart te brengen. Apple test tot op vandaag tal van input-methodes met diverse camera-instellingen.

Eind 2022

Eind 2022 zou de VR-bril klaar moeten zijn. Het is verrassend dat Apple aan een VR-bril werkt, rekening houdend dat de focus vandaag uitsluitend op AR ligt. Het hoge prijskaartje en de high-end specificaties duiden mogelijk op een VR-bril voor ontwikkelaars die dankzij de talrijke camera’s high-end AR-projecten kunnen ontwikkelen voor een toekomstige Mixed Reality-bril van Apple.

lees ook

VR-headset van Apple moet voorganger voor AR-bril worden

Twee rapporten op twee weken tijd met telkens andere interne bronnen doen vermoeden dat de VR-bril er daadwerkelijk komt eind 2022. Anderzijds is de weg nog lang. Zeker als de VR-bril enkel voor ontwikkelaars is bedoeld met een consumentenversie die later komt, kan Apple elk moment het project stilleggen en zich focussen op andere doelen door de lange ontwikkelperiode.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home