‘Apple Mixed reality-bril komt in 2022 op de markt en kost 1.000 dollar’

1.000 of 3.000 dollar?

Het is al langer bekend dat Apple aan een virtual reality (VR)-bril werkt met augmented reality (AR) eigenschappen. Volgens Apple analist Ming-Chi Kuo mogen we volgend jaar de eerste versie in de winkel verwachten.

Begin februari brachten we een uitgebreide analyse rond een potentiële VR-bril van Apple. Het zou toen voornamelijk gaan om een peperduur model dat focust op ontwikkelaars en tegen eind 2022 klaar zou zijn. Gereputeerd Apple-analist Ming-Chi Kuo claimt nu dat de VR-bril meer een mixed reality-bril is die AR en VR combineert in één unit en een adviesprijs rond de 1.000 dollar moet krijgen.

Apple VR bril
Bron: The Information

Vandaag weegt het prototype volgens hem tussen de 200 en 300 gram, maar dat gewicht moet nog naar beneden. Indien alle technische uitdagingen worden opgelost, moet 100 tot 200 gram haalbaar zijn volgens hem. De headset krijgt ook betere schermen die gebruik maken van Sony micro-OLED-technologie.  

Toekomstvisie

De claims van Kuo liggen in lijn met wat andere geruchten voordien rapporteerden. Alleen de prijs varieert heel sterk van 1.000 tot 3.000 dollar. Het is sowieso nog koffiedik kijken wat haalbaar is. Bovendien is het niet zeker dat Appel de mixedreality-bril op de markt brengt. In ons vorig rapport bleek dat de technologie al heel ver was geëvolueerd, maar dat het project nog altijd op elk moment kan worden geschrapt.

Kuo benadrukt dat de mixed reality-bril maar een eerste stap is. Tegen midden 2025 mikt Apple op de lancering van een AR-bril om tussen 2030 en 2040 te werken aan AR-contactlenzen. Wat ons betreft is het altijd absurd om verder dan een jaar in de toekomst te kijken wanneer de fabrikant zelf niet aan het woord is. Het staat buiten kijf dat Apple sterk wil focussen op AR, het doet dat vandaag al met onder andere de LIDAR-sensor op de iPhone 12 Pro- en iPad Pro-reeks, maar gebruik je gezond verstand en neem de verdere geruchten richting 2025 en later met een soeplepel zout.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home