‘AR/VR-headset van Apple zal 2.000 euro kosten’

Mixed reality

Apple zal de AR/VR-headset naar alle verwachting voorstellen in 2023. Wie zo een bril op de neus wil, zal volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo liefst 2.000 euro mogen neertellen.

Apple werkt in alle stilte, zoals gewoonlijk, aan de release van hun Mixed Reality-bril. In 2021 was er al sprake van een vermoedelijke releasedatum in 2022 volgens de toenmalige geruchten. De prijs zou rond de 1.000 euro liggen. Intussen is de release opgeschoven naar ergens in 2023. Ook de prijs is geëvolueerd als we Apple-analist Ming-Chi Kuo mogen geloven. Wie een Apple op de neus wil, zal daar 2.000 euro voor moeten betalen.

AR/VR-headset voorgesteld aan directie

Volgens Kuo is de langverwachte AR/VR-headset voorgesteld aan de leden van het directiecomité bij Apple. Dat zou erop kunnen wijzen dat de bril in de eindfase van ontwikkeling zit. Kuo verwacht dan ook dat Apple de headset zal voorstellen op een event in januari 2023.

Nog volgens geruchten is de headset ontwikkeld met 8K-schermen, eye-tracking-camera’s, externe camera’s voor een Mixed Reality-ervaring en de Apple M1-chip. Met een prijskaartje van 2.000 euro torent Apple ver boven de concurrenten Meta Quest 2 en PlayStation VR2 van Sony uit.

lees ook

De ge(s)laagde wereld van Augmented Reality

Eerste stappen in de virtuele wereld

Volgens Bloomberg is de ontwikkeling van de headset een eerste stap in de virtuele wereld. “Apple zet zichzelf hiermee op de kaart met een duur nicheproduct”, zegt Mark Gurman. “Het uitstapje is bedoeld om ontwikkelaars te helpen en om toegewijde Apple-gebruikers gewoon te laten worden aan de headset.”

De verwachtingen op vlak van verkoop mogen dan ook beperkt blijven. “De headset zal de strijd aan gaan met Meta Quest 2 en PlayStation VR, maar de hoge prijs zal de verkoop beïnvloeden. De verwachting is dat Apple jaarlijks 180.000 exemplaren van de headset zal verkopen”, besluit Gurman.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home