Adobe Premiere Pro draait nu optimaal op M1 Mac-toestellen

adobe premiere pro

Na de aankondiging van de bètaversie in december 2020, draait Adobe Premiere Pro nu native op Mac-toestellen met de nieuwe ARM M1-chip van Apple.

In december 2020 kondigde Adobe de bètaversie van Premiere Pro voor M1-Macs aan. Nu maakt het programma optimaal gebruik van de nieuwe chip en architectuur. Volgens Adobe werken de editing-functies pijlsnel dankzij de vernieuwde stabiliteit. Daarnaast verbruikt het programma veel minder stroom. Naast deze verbeteringen, voegt Adobe ook een speech-to-text functie toe. Hiermee kan Premiere Pro automatisch een videotranscriptie genereren.

Hoewel Apple pas vorig jaar in november de ARM-gebaseerde M1-chips introduceerde in zijn MacBooks, sprong Adobe snel mee op de kar. Ook Lightroom, Photoshop, Illustrator en InDesign kunnen al even optimaal draaien op de Mac-toestellen. De Rosetta 2-technologie hebben we voor veel populaire Adobe-apps dus niet meer nodig.

Nieuwe MacBook Pro

Hoewel de geruchtenmolen rond de lancering van de nieuwe MacBook Pro al maanden op volle toeren draait, blijft het stil aan de overkant. Waarschijnlijk zullen we pas in het najaar kunnen kennismaken met de nieuwe laptops. Vermoedelijk zal de nieuwe chip (of een opvolger) ook in deze modellen debuteren en wachten we op de lancering van het mini-LED-scherm in de MacBooks.

lees ook

Ontwikkelaar ontdekt bijzondere fout in Apple M1-chips

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home