Photoshop draait nu native op Mac-toestellen met Apple M1-chip

adobe photoshop

Na Lightroom is nu Photoshop aan de beurt om native de nieuwe Apple M1-chip te ondersteunen. Het maakt de suite volgens Adobe gemiddeld anderhalf keer sneller dan Photoshop op een Intel-chip.

Adobe Photoshop was eerder al beschikbaar in bèta voor de 13-inch MacBook Pro, MacBook Air en Mac Mini met een Apple M1-chip aan boord. Vandaag pusht de fabrikant de stabiele versie naar alle gebruikers met een compatibel toestel. Adobe claimt dat de nieuwe versie anderhalf keer sneller werkt dan de Intel-versie en benadrukt dat de suite ook veel sneller aanvoelt. Het refereert daar onder andere naar de snelheid waarmee de applicatie opstart.

Ondanks dat de stabiele versie naar alle compatibele Mac-toestellen wordt gepusht, betekent het niet dat het werk klaar is. In een blogpost benadrukt Adobe dat bepaalde functies en trucs nog niet in de Apple M1-compatibele versie zitten van Photoshop vandaag en later worden uitgerold. Het gaat vooral om recent nieuw toegevoegde functies zoals uitnodigingen om clouddocumenten te bewerken en de synchronisatie van presets.

Grote prestatieboost

Adobe benadrukt dat de prestatieboost zo groot is, dat het liever de applicatie vandaag al beschikbaar stelt dan te wachten op de laatste kleine details. Wie sommige functies toch echt nodig heeft van Photoshop, kan nog altijd de klassieke Intel-versie draaien via de ingebouwde emulator Rosetta 2.

Vandaag zijn ook Adobe Premier Pro, Rush en Audition beschikbaar als bèta voor Mac-toestellen met een Apple M1-chip. Wanneer voor deze tools een stabiele versie beschikbaar komt, is nog niet bekend.

Naast Photoshop voor Apple M1 Mac-toestellen krijgt ook Photoshop voor iPad enkele nieuwe functies. Je kan voortaan de versiehistoriek van een document raadplegen en werken aan cloudbestanden wanneer je offline bent. Je kan tot 60 dagen terug in de tijd gaan om vorige versies van een bestand te raadplegen of bewerken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home