Adobe lanceert nieuwste versie Express-app met focus op sociale content 

Adobe

De nieuwste versie van de Adobe Express-app is nu beschikbaar in bèta-versie en biedt met de integratie van Firefly AI verschillende generatieve AI-tools aan, gericht op het creëren van content via een mobiele app. 

Adobe kondigde de lancering van de nieuwste versie van de Adobe Express-app in bèta-versie aan. Firefly AI-modellen worden geïntegreerd in de Express-app zodat gebruikers snel en eenvoudig sociale content kunnen creëren, met ondersteuning van generatieve AI-tools. Deze nieuwe versie is een poging om beter te concurreren met Canva, die vorig jaar enkele AI-tools introduceerde. 

Nieuwe AI-functies

Gebruikers van Adobe Express krijgen in de nieuwste versie toegang tot diverse AI-tools van Firefly. Adobe merkt op dat de functies enerzijds interessant zijn voor kleine bedrijven die snel en eenvoudig ongewenste objecten van foto’s willen verwijderen, anderzijds voor de creatieve professionals die hiermee snel en eenvoudig sociale content kunnen creëren.  

  • Text to Image-generator: Creëer snel een nieuwe look voor je project door een afbeelding te genereren met behulp van de generatieve AI van Firefly.  
  • Generative Fill: Op basis van tekstprompts kunnen gebruikers eenvoudig mensen of objecten toevoegen, verwijderen of vervangen.  
  • Teksteffecten: Laat je berichten opvallen door diverse tekststijlen te gebruiken. 

Integratie sociale mediaplatforms

De Adobe Express-app is bovendien verbonden met sociale mediaplatforms zoals TikTok en Instagram, waardoor gebruikers content hierop kunnen bekijken en publiceren. Daarnaast is het mogelijk om kleuren en logo’s van jouw merk te uploaden om zo het ontwerpproces te versnellen.  

Creative Cloud-leden zullen met de Express-app ook toegang krijgen tot hun creatieve assets vanuit Photoshop en Illustrator. Gekoppelde bestanden kunnen gesynchroniseerd worden zodat ze vernieuwd worden wanneer je in Creative Cloud-apps aan het bewerken bent.  

lees ook

Adobe introduceert prototype GenAI audiobewerkingstool 

Voor Android-gebruikers is de nieuwe Adobe Express-app in bèta beschikbaar in de Google Play Store, iOS-gebruikers moeten zich eerst aanmelden om toegang te krijgen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home