Generatieve AI voor Adobe Express nu algemeen beschikbaar

Adobe Express, versterkt met de generatieve AI van Firefly, is nu algemeen beschikbaar voor miljoenen gebruikers.

Het designprogramma Adobe Express is nu algemeen beschikbaar met de generatieve AI van Firefly onder de creatieve digitale motorkap.

Dit is er nieuw

De combinatie van Adobe Express en de generatieve AI van zijn beeldgenerator Firefly werd al enkele maanden getest in een bètaversie. Nu vond Adobe dat het tijd werd om de app algemeen beschikbaar te maken.

Met de generatieve AI van Firefly bèta wil het bedrijf van Adobe Express een allesomvattende toepassing maken. De AI maakt het mogelijk om tekstprompts in meer dan honderd talen om te zetten in afbeeldingen en teksteffecten.

Het programma mikt niet alleen op visuele toepassingen voor sociale media, PDF-presentaties, video, papieren media of logo’s, maar bijvoorbeeld ook op audio. In feite is het een editor die alles omvat. Gebruikers beschikken over stockbeelden van Adobe, duizenden lettertypes, nieuwe video’s en sjablonen en een hele waaier aan creatieve ontwerpelementen.

lees ook

Adobe Illustrator krijgt nieuwe AI-kleurfunctie via Firefly

Express beschikt over de animaties Fade In, Pop, Flicker en Bungee en kan personages animeren alleen op basis van audio. Daarvoor heb je Animate from Audio, die animaties synchroniseert met vooraf opgenomen geluid.

Via Express Premium heb je directe toegang tot creatieve elementen uit Photoshop en Illustrator en kan je gekoppelde bestanden toevoegen, die altijd gesynchroniseerd blijven tussen apps. Gebruikers kunnen bovendien PDF-bestanden importeren en die via Express bewerken. Wie dat wil, kan in real time samenwerken in het programma.

Doelgroepen

Adobe maakt zich sterk dat het programma geschikt is voor studenten, kleine en grotere bedrijven en ondernemers en creatieve professionals en freelancers. Studenten en lesgevers kunnen er vlot in samenwerken en ook voor sociale media-beesten is het programma ideaal.

Voor bedrijven is er de combinatie tussen Adobe Express en specifiek Firefly for Enterprise. Met integraties in Creative Cloud-toepassingen en de CMS-oplossing Experience Manager, verbindt Express het werk van de verschillende relevante teams binnen een organisatie.

Beschikbaarheid

Desktopgebruikers kunnen nu al gebruik maken van het vernieuwde programma, mobiele creatievelingen gaan nog heel even geduld moeten hebben. Adobe Express is inbegrepen in de meeste Creative Cloud abonnementen (daarin is het Express Premium-abonnement inbegrepen voor reeds bestaande leden) en ondersteunt Adobe Photoshop, Adobe Illustrator en Adobe Acrobat.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home