Acer brengt in het voorjaar drie nieuwe Chromebooks uit op de Europese markt

Acer pakt uit met drie nieuwe Chromebooks. De toestellen zijn gericht op werknemers in een hybride werkomgeving en studenten.

De Acer Chromebook Spin 513, de Acer Chromebook 315 en de Acer Chromebook 314 zullen dit voorjaar nog hun opwachting maken in Europese winkels.

Onder de 400 euro

De Acer Chromebook 315 lijkt op papier het meest in zijn macht te hebben. Het toestel heeft een 15-inch, niet-reflecterend scherm van 1080p. De linker- en rechterzijde van het toestel heeft Acer uitgerust met een USB Type-C Gen 2-poort. Verder is een microSD-kaartlezer aangebracht.

Aan de binnenzijde krijgt de Chromebook een Pentium Silver-processor van Intel mee. Intel introduceerde deze processors in januari 2021. De cpu’s moeten vooral lichte hardware aandrijven en richten zich op vlotte multitasking, browsing en nu ook meer dan ooit virtuele vergaderingen. De processors zijn daarom voornamelijk geschikt voor Chromebooks.

Het toestel start aan een prijs van 399 euro en is tegen het einde van het eerste kwartaal beschikbaar in Europa. De Acer Chromebook 315 krijgt van de drie nieuwe modellen als enige een numeriek klavier mee.

Bron: Acer

De Acer Chromebook 314 is net een tikkeltje goedkoper (beginnend vanaf 369 euro). Het scherm ook net een beetje kleiner, met 14-inch. Over het scherm is ook een niet-reflecterende toplaag aangebracht. Daardoor moet het scherm goed zichtbaar blijven op zonnige dagen. Aan de zijkant is de Chromebook uitgerust met twee USB Type-C-poorten. Het toestel zal zijn intrede maken in de Europese markt in April 2022.

Bron: Acer

Acer Chromebook Spin 513

Tot slot introduceert Acer een nieuwe Chromebook Spin. Dat toestel kunnen gebruikers volledig omklappen om in tabletmodus verder te werken. Het scherm is dan ook kleiner met 13,5-inch. Op vlak van schermresolutie boet dit toestel niet in, met 2256×1504.

Bron: Acer

Aan de binnenzijde is het toestel uitgerust met een MediaTek Kompanio 1380 processor. De zijkant is uitgerust met slechts één USB Type-C-poort. De Acer Chromebook Spin 513 is eveneens vanaf April verkrijgbaar in Europa en start vanaf 649 euro.

Bron: Acer

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home