Apple frist iMac eindelijk op met nieuwe M3-chip

Aan de buitenkant verandert er niets. De binnenkant van de iMac krijgt een welgekomen versnelling in prestaties dankzij de Apple M3-chip.

Tijdens het ‘Scary Fast’-event van Apple kondigde de fabrikant nieuwe MacBook Pro-modellen, drie nieuwe M3-chips en eindelijk ook een opfrissing van de iMac line-up. Het is van midden 2021 geleden dat de iMac extra aandacht kreeg van Apple. Toen kreeg de all-in-one-computer een volledig nieuw design, veel kleuropties en een Apple M1-chip.

Na 2,5 jaar wachten is daar eindelijk de nieuwe iMac met de nieuwste Apple M3-chip aan boord. Die heeft een 8-core CPU met vier prestatiekernen en vier efficiëntiekernen en een 10-core GPU. Je kan het toestel maximaal configureren met een 24 GB RAM en 2 TB opslag.

Volgens Apple werkt de nieuwe iMac tot 30 procent sneller dan het voorgaande model binnen productiviteits-apps zoals Safari of Microsoft Excel. De nieuwe chip ondersteunt nu ook Wi-Fi 6E, waar de Apple M1 enkel Wi-Fi 6 ondersteunde.

Wie veel met foto- of videobewerking bezig is, spint garen bij het nieuwe model. In Photoshop zou de iMac met de M3-chip volgens Apple tot twee keer sneller presteren en kan de all-in-one tot twaalf 4K-streams tegelijk verwerken.

Nieuwe chip… en dat is het

Voor de rest verandert er helemaal niets aan de iMac. De zeven kleurrijke opties zijn nog steeds beschikbaar, inclusief de randapparatuur die via Lightning oplaadt. Waarom Apple dit geen upgrade heeft gegeven naar USB-C, zoals de iPhone recent, kunnen we niet begrijpen.

De nieuwe iMac is vanaf 7 november beschikbaar. De startprijs ligt 150 euro hoger dan het oude M1-model. De basisversie met een 8-core CPU, 8-core GPU en zonder ethernet- en USB-A-aansluiting, start vanaf 1.619 euro. Een upgrade naar een 10-core GPU en wel de extra aansluitingen kost je 1.849 euro. Het topmodel met 512 GB opslag gaat voor 2.079 euro over de toonbank.

Alle bovenstaande prijzen zijn inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home